Fatih'te 'Mahmut Ustaosmanoglu' Yogunlugu Açiklamasi Binlerce Kisi Camiye Akin Etti

Tedavi gördügü hastanede hayatini kaybeden Ismailaga Cemaati’nin lideri Mahmut Ustaosmanoglu son yolculuguna ugurlaniyor. Cenaze törenine saatler kala Fatih Camii’ne gelen binlerce kisi yer kapti.

Fatih'te 'Mahmut Ustaosmanoglu' Yogunlugu Açiklamasi Binlerce Kisi Camiye Akin Etti
Ismailaga Cemaati’nin lideri 93 yasindaki Mahmut Ustaosmanoglu tedavi gördügü hastanede hayatini kaybetmisti. Ustaosmanoglu, ögle namazina müteakip Fatih Camisi’nde düzenlenecek cenaze töreninin ardindan son yolculuguna ugurlanacak. Cenaze töreni nedeniyle cami ve çevresinde yogun güvenlik önlemi alindi. Fatih Camii’ne çikan yollar da trafige kapatildi. Törene katilmak için geceden gelenler bile vardi. Çok sayida kisi geceye Ismailaga Camii’nde geçirdi. Cenaze törenine saatler kala, binlerce kisi camiye akin etti. Sabah saat 10.00’da camilerin kapilari açildi. 1 saat içinde cami doldu. Adim atilacak yer bile kalmadi.

Cenaze törenine katilmak için Tuzla’dan geldigini söyleyen Ibrahim Balkan isimli vatandas, "Tuzla’da oturuyorum. Cenaze için geldik. Kendisi büyük Islam alimidir. Ömrü boyunca Islamiyet’e hizmet etmistir. Allah rahmet eylesin. Çok üzüldük. Biz ondan ondan adalet, hak, hukuk gördük. Onun kusurunu görmedik. Burada ahlak, edep, ögrendik. Insanligimizi ögrendik. Ben 1992’de katildim. 30 yildir talebesiyim" dedi.

Kaynak: İHA