Didim Amfi Tiyatro Tarihi Anlara Sahitlik Etti

Didim Belediyesi tarafindan yapimi tamamlanan Didim Amfi Tiyatro ile 10 projenin açilisi ve Aydin Büyüksehir Belediyesi ile Didim Belediyesi tarafindan kentte yapilacak projelerin temel atma töreni CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’nun katilimi ile gerçeklesti.

Didim Amfi Tiyatro Tarihi Anlara Sahitlik Etti
Didim’in milattan önceye dayanan kültür birikimi ile Millet Antik Kenti’nde esinlenerek hayata geçirilen, Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay’in imza projesi Didim Amfi Tiyatro, görkemli bir tören ile açildi.

Toplu açilis ve temel atma töreninin açilis konusmasini yapan Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay, Didim’den ve Didimli vatandaslardan hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na, Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu’na ve CHP’li milletvekillerine tesekkür ederek, "2014 yilinda sizin teveccühünüz ve halkimizin takdirleri ile çiktigimiz bu yolda bir söz vermistik; Didim’i daha güzel bir kent yapacaktik. Her geçen gün nüfusu artan, projeleri ve yatirimlari ile Türkiye’nin örnek aldigi bir turizm kenti olma yolunda hizla ilerleyen iyi yasam kenti Didimimizde o söz verdigimiz projelerimizin bugün açilisini yapacak ve yeni projelerimizin temelini atacagiz. Aydin Büyüksehir Belediyemiz ile ortak çalisma kültürünün getirdigi ve sizin de gördügünüz güzel sonuçlar kentimize deger katiyor, bundan sonra da devam edecektir. Bu görevleri yerine getirirken ayni zamanda büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün muasir medeniyetler seviyesine çikma hedefini ve ilkelerini yerine getirmek için var gücümüzle çalisiyoruz. Didim’e birçok yatirim yaptik. Didim’i turizm kenti yapmak konusunda ben ve ekip arkadaslarim el birligiyle çalisiyoruz. Söz verdigimiz bu yatirimlarla ilgili son dönemdeki yatirimlari izlediniz ama bugün burada yapimini tamamladigimiz 11 projemizin açilisini yapiyoruz. Ayni zamanda Aydin Büyüksehir Belediyemiz tarafindan yapilarak kentimize hediye edilecek olan 750 kisi kapasiteli salon ve 140 kisi kapasiteli sinemaya sahip olacak olan kültür merkezi ile dostlarimiz için yapacagimiz mama üretim merkezinin temelini atiyoruz" dedi.

Baskan Atabay son olarak CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu’nun adalet konusunda yaktigi mesaleyi tüm gençlerin destekledigini belirterek "Asla yalniz degilsiniz, asla yalniz yürümeyeceksiniz. Sizlerin muasir medeniyetlere tasinma noktasinda ülkemiz için yaptiginiz çabalarin yaninda olacagiz" ifadelerine kullandi.

Aydin Büyüksehir Belediye Baskani Özlem Çerçioglu, Aydin Büyüksehir Belediyesi ve Didim Belediyesi ortakliginda gerçeklestirilen projeler ile Didim’in Ege’nin incisi haline geldigini ifade ederek, "Didim Belediye Baskanimiz projelerimizi anlatti. 2019 yerel seçimlerinde kültür merkezi yapacagimiza söz verdik. Sizlerle burada bunun temelini atacagiz. Maliyeti 25 milyon TL; içinde tiyatro salonu, çok amaçli salonlar otopark ve gençler ve çocuklar için sosyal faaliyetler olacak. Didim’de alt yapi ve üst yapi çalismalarini özellikle Akbük Mahallesi’nde tamamlamak üzereyiz. Biz bugüne kadar Didim’e 130 milyon TL’lik yatirim yaptik. Bunu da sizlerden topladigimiz vergilerle yaptik. Desteginiz için tesekkürler” diye konustu.

Didim Amfi Tiyatro basta olmak üzere Aydin Büyüksehir Belediyesi ortakliginda gerçeklestirilen projeler nedeniyle Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay’i tebrik eden CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, konusmasinda vatandaslara seslendi. Baskan Kiliçdaroglu, "Hepiniz tatildesiniz ama bu kardesiniz çalisiyor. Yükü bana yikmayin ortak beraber hareket edecegiz. 85 milyonu kucaklayacagiz. Kimseyi ötekilestirmeyecegiz. Bize verilen bir hedef var, çagdas uygarligi yakalamak. Niz bunu yapacagiz. Güzel bir yerdesiniz, Didim’desiniz. Bu güzel ortamda beraber olup ülkeyi düsünüyorsunuz" ifadelerini kullandi.

Didim Belediye Baskani Ahmet Deniz Atabay, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’na ’Adalet’ simgesi seklinde bir heykel hediye etti. Ardindan Aydin Büyüksehir Belediyesi ve Didim Belediyesi tarafindan kente kazandirilan projelerin açilisi ve temel atma töreni düzenlendi.

Didim Amfi Tiyatro’dan 4G baglanti yöntemi ile baglanti saglanan Didim Gençlik Merkezi (DIGEM), Balikçi Pazari, Yoran Mübadele Ani ve Kültür Evi (MÜBEV), Atatürk Silüet Heykeli, Beton Santrali, Akbük Soguk Su Çevre Düzenlemesi, Patili Dostlar Ameliyathanesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadinlar Günü Parki, Didim Balik Restoranti ve Akbük Mavi Mandalya Restoranti’nin açilis kurdelesi kesildi. Aydin Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilacak olan kültür merkezi ile Didim Belediyesi tarafindan yapimina baslanacak olan sokak hayvanlari mama fabrikasinin temel atma töreninin ardindan sona eren etkinligin sonunda birçok vatandas CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nu ugurlamak için siraya girdi. Genel Baskan Kiliçdaroglu, alkislar esliginde Didim’den ugurlandi.
Kaynak: İHA