Ayvalik'ta Deniz Seviyesi Tiyatro Festivali Basladi

Pandemi döneminin ardindan Datça’dan Balikesir’in Ayvalik ilçesine tasinan Deniz Seviyesinde Tiyatro Festivali yogun bir katilimla basladi.

Ayvalik'ta Deniz Seviyesi Tiyatro Festivali Basladi
Balikesir Büyüksehir Belediyesi ve Ayvalik Belediyesinin destekleriyle düzenlenen Deniz Seviyesinde Tiyatro Festivali, Büyük Park Amfitiyatro’da gerçeklesen açilisla start aldi. Festivalin açilisina katilan CHP Genel Baskan Yardimcisi Ahmet Akin, basarili bir festival geçirilmesi dileginde bulundu. Açilis konusmasini yapan Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, festivalin Ayvalik’ta düzenlenmesinden duydugu mutlulugu ifade ederek, “Festival bundan böyle geleneksel olarak her yil tiyatroseverleri Ayvalik’ta bulusturacak. 26 Haziran’a kadar devam edecek olan festival boyunca binlerce sanatsever tiyatro, müzik ve eglenceyi bir arada yasamanin keyfine varacak. Turizm ve gastronomi kenti olarak taninan ve bilinen Ayvalik artik kültür ve sanat anlaminda da uluslararasi bir marka oldugunu bu festivalle birlikte kanitlayacak. Kültür, sanat ve eglenceyi bir yasam festivali halinde herkes için erisilebilir kilmanin hedeflendigi Deniz Seviyesinde Tiyatro’yla bu yil Ayvalik’ta yine birbirinden önemli isimler bir araya gelecek" dedi.

Festivale katilan ünlü oyuncular arasinda bulunan genç oyuncu Taner Rumeli de gazetecilere yaptigi açiklamada, festivalin çok güzel bir ortamda düzenlendigini kaydederek, “Ayvalik’ta böylesi güzel bir ortamda festival düzenlenmesi harika bir fikir. Bizi çok mutlu ediyor. Bu organizasyonla hem Ayvalik halki tiyatro ile bulusacak hem de biz gençlerle beraber çok güzel çalismalar yapma firsati bulacagiz. Bu da basli basina bir keyif. Benim de burada bulunma nedenim de bu zaten. Son derece keyifli bir dört gün geçecegini umuyorum. Herkesi bekliyoruz. Buyursunlar gelsinler” diye konustu.

Konusmalarin ardindan Büyükpark alanina kurulan stantlarda sokak sanatçilarinin gösterimleri ve ardindan da “Sehirde Kimse Yokken” oyunu sahnelendi. Elçin Sangu, Ali Seçkiner Alici, Elif Ürse, Kerem Arslanoglu ve Ersin Arici’nin rol aldigi oyunda Anadolu’nun kirsalindan kopup yolu Istanbul’a düsen Rukiye’nin bir berber dükkânina siginmasiyla baslayan hikâyesi konu ediliyor. Kadinlik ve erkeklik üzerine de pek çok tartismayi içinde barindiran oyun, sira disi karakterleri ve sürprizlerle dolu olay örgüsü, gerilim ve yer yer mizah ögeleriyle bezeli mistik bir anlatimla izleyiciler tarafindan dakikalarca ayakta alkislandi.

Oyunun ardindan binlerce kisinin katildigi “Oguzhan Ugur ile Sanatçilar Konseri” ile festivalin ilk günü sona erdi. 26 Haziran’da sona erecek olan festivalde ünlü oyuncular Güven Kiraç, Binnur Kaya, Levent Ülgen, Dolunay Soysert, Nilperi Sahinkaya, Tülin Özen, Serkan Keskin ve Ibrahim Selim de tiyatro oyunlariyla festivalde sahne alacak. Ayrica ünlü sarkici Mirkelam’in yani sira, Kalben ve Dolu Kadehi Ters Tut gruplari da konserler verecek
Kaynak: İHA