Adana'da Cinayet Zanlilari Serbest Birakildi

Adana’nin Ceyhan ilçesinde bir kisiyi evinde öldürdükleri öne sürülen iki zanli mahkeme tarafindan adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.

Adana'da Cinayet Zanlilari Serbest Birakildi
Alinan bilgiye göre, olay 14 Haziran günü gece 00.45 siralarinda Ceyhan ilçesine bagli Gaziosmanpasa Mahallesinde meydana geldi. Iddiaya göre, firin isçisi olan yalniz yasadigi ögrenilen Eyüp Özbadem (24), evin bahçesine gelerek seslenen kimligi belirsiz kisi tarafindan pompali tüfekli saldiriya ugradi.

Silah seslerini duyan komsularin evin kapisini kirip içeri girerek kanlar içinde bulduklari genç olay yerine çagrilan ambulans ile Ceyhan Devlet Hastanesi’ne kaldirildi. Eyüp Özbadem yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti.

Ceyhan Ilçe Emniyet Müdürlügü Cinayet büro ekipleri, evin yakinlarinda terk edilmis motosiklet ele geçirdi. Polis olayin süphelilerini yakalamak için genis çapli çalisma baslatti. Polis yaptigi çalismada olayin faili oldugu öne sürülen süphelileri S.B. ve B.G. yakalandi. Yakalanan iki süpheli emniyetteki islemlerin ardindan adliyeye sevk edildi. Cinayetin 2 süphelisi de çikarildigi mahkemece adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere delil yetersizliginden dolayi serbest birakildi. Ayrica cinayet süphelilerin serbest kalmasina savcinin itirazda bulundugu henüz kararin çikmadigi ögrenildi.

Ayni mahkemenin geçtigimiz aylarda 65 kilogram uyusturucu ile yakalanan süpheli ile yine benzer suçtan 4 bin 312 adet uyusturucu hapla yakalanan 2 süpheliyi, terör örgütüne üye ve müzahir sahislarin desifre edilmesi çalismalarinda PKK/KCK üyesi ve dag kadrosunda oldugu, Kales diye tabir edilen (Ak-47) silah ve kamuflaj ile kirsalda çekilmis fotograflari bulunan sahsi da serbest birakmisti.

Ayrica cinayet süphelilerin serbest kalmasina savcinin itirazda bulundugu henüz kararin çikmadigi ögrenildi.

Tüm zanlilari serbest birakan mahkemenin ayni mahkeme oldugu, karalari veren hakimin de son atamalarda baska ile tayin oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA