'Burmali Amasya Çöregi'ne Cografi Isaret

Amasya’nin vazgeçilmez lezzetlerinden olan ‘burmali Amasya çöregi’, Amasya Valiligi ile Amasya Ticaret ve Sanayi Odasi’nin(TSO) girisimleriyle cografi isaret aldi. Böylece sehzadeler sehrinin tescilli ürün sayisi 10’a yükseldi.

'Burmali Amasya Çöregi'ne Cografi Isaret
Amasya Valiligi’nin öncülügünde kentin zengin mutfak kültürünün tanitimina yönelik sürdürdügü çalismalara lezzetli bir halka daha eklendi. Amasya TSO’nun basvurusu sonucu firinda pisirilip sofralarin vazgeçilmezleri arasinda olan ‘burmali Amasya çöregi’ cografi isaretle tescillendi.

Osmanli saray mutfaginin Anadolu’da yasatildigi ender kentlerden Amasya’nin birçok yöresel ve kültürel ürüne barindirmasina ragmen yakin zamana kadar sadece 4 cografi isaretli ürüne sahip oldugunu hatirlatan Amasya TSO Baskani Murat Kirlangiç, “Bu sayi oldukça azdi. Valimiz Mustafa Masatli’nin önderliginde baslatilan çalismalar sayesinde burmali Amasya çöregi ile birlikte tescilli ürün sayimiz 10’a yükseldi” dedi.

Cografi isaretli ürünler alaninda yapilan çalismalara destek olan Vali Mustafa Masatli ve Belediye Baskani Mehmet Sari’ya tesekkür eden Murat Kirlangiç, nesiller boyu tadina doyamadan yedikleri ‘burmali Amasya çöregi’nin ardindan kentin sahip oldugu diger ürünlerin ekonomik degerinin artirilmasina yönelik faaliyetleri sürdüreceklerini söyledi.



Büyük Amasya Oteli’nde düzenlenen tanitim toplantisina Garnizon Komutani Tuggeneral Mehmet Fatih Ören, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmaci, Amasya Esnaf Odalari Birligi Baskani Isa Köse ve diger yetkililer de katildi.

Kaynak: İHA