Tahir Nursaçan'in Adayligina Ilk Engel

Görevden uzaklastirilan Tahir Nursaçan’in Kayseri OSB’nin genel kurulunda yeniden aday olmasina Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’ndan engel geldi.

Tahir Nursaçan'in Adayligina Ilk Engel


24 Haziran’da yapilacak olan Kayseri OSB’nin Genel Kurulu’nda adayligini açiklayan Tahir Nursaçan’a Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan engel geldi. Kayseri OSB Müdürlügüne gönderilen yazida Tahir Nursaçan’in yapilacak olan genel kurulda aday olmasinin uygun görülmedigi belirtilerek, su ifadelere yer verildi:

“Bakanligimiz Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlügünden alinan ilgi yazida; "Kayseri OSB yönetim kurulunda yer alan Tahir Nursaçan hakkinda yürütülen kovusturmalar sonuçlanincaya kadar görevden uzaklastirilmasina yönelik Kayseri 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 10/11/2021 tarihli ve E.2021/24 D. Is, K.2021/25 sayili kararina karsi istinaf yoluna basvurulmasi üzerine, Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi 6. Hukuk Dairesi’nin 01/04/2022 tarihli ve E.2022/766 K.2022/754 sayili karariyla istinaf basvurusunun esastan reddine karar verilmistir. Ilgilinin görevden uzaklastirilmasina sebep olan kovusturmanin sonuçlandigina dair Bakanligimiza teblig edilen bir karar bulunmamaktadir. Mahkeme karari çerçevesinde; Kayseri OSB yönetim kurulunda yer alan Tahir Nursaçan’in hakkinda alinan kovusturma sonuna kadar görevden uzaklastirilmasi yönündeki karar nedeni ile göreve gelemeyecegi için OSB organ üyeligine aday olmasi uygun görülmemektedir" denilmektedir.”

Tahir Nursaçan’dan açiklama

Görevden uzaklastirilan Tahir Nursaçan’dan da açiklama geldi. Yazili açiklama yapan Nursaçan, yasananlarin Kayseri sanayicilerinin yakin takibinde oldugu söyleyerek, "OSB’ye sahip olmaya degil, sahiplerine hizmet etmeye geliyorum" diyerek bize oy vermis olsun veya olmasin tüm sanayicimiz için hizmet ettik. Geçmisin tecrübeleri ile bugünün yenilikleri birlestirilerek, Allah’inda yardimi ile yeni dönemde yapacagimiz hizmetleri, OSB’yi ve sanayicimizi yeni ufuklara tasimamiz için bizim davamizda sapma olmayacaktir. Sanayicimizin seçimine kendimizi teslim edecegiz. Yasananlar Kayseri sanayicilerimizin yakin takibindedir. Anayasal bir hak olan seçilme hakkimizi kullanacagimizi, sanayicimizin de bu engellemelere karsin sanayisine ve seçimine sahip çikacagina olan inancimiz tamdir. Yapmis oldugumuz katma degerli yatirimlar ile OSB’yi bugünlere tasiyan ruh ve heyecanla sorumluluklari bundan sonrasi içinde yerine getirecegimizden eminiz ki kimsenin süphesi yoktur. "OSB’ye seçimle gelen seçimle gider" diyen birisi olarak, Mart-2023 tarihinde yapilacak Olagan Genel Kurul, tüm farkli niyetli gayretlerle 24 Haziran tarihinde Olaganüstü Genel Kurul seklinde yapilacak hale gelmis olmasi dahi, hem sehrimizin hem de sanayicimizin itibarini zaten zedelemistir. Kasim ayinda yapilan 18. Mali genel kurulunda ibra almis, o gün Gündemin 11.Maddesi geregi "göreve geri iademiz" degerli sanayicilerimizin oylarina sunulmus oy çoklugu ile kabulü yönünde oylanmisti. Buna dayanarak aday olmamiz sonrasi degerli sanayicilerimizin bizimle ilgili teveccühlerini sezen ve yasananlara asiri tepki veren sanayiciyi gören kesimlerin önümüzü kesmek için gayret içinde olduklarini gözlemliyoruz. Sanayicinin seçimine engel olamayiz, engel olanlara sessiz kalmayiz. Bunun bilinmesini istiyoruz. Göreve layik gören sanayicilerimizi yok saymamak için aday olduk. Yapilan genel ve mali kurullari hiçe saymaktan imtina ettigimiz için aday olduk. Güzel sehrimiz ve kiymetli hemserilerimizin daha ileri gitmesine bir tugla daha koymak için aday olduk” ifadelerini kullandi.

"Tahir Nursaçan ve ekibi hakli davasinda sonuna kadar yoluna devam edecektir"

"Sanayicinin seçimini itibarsizlastirmaya kimsenin hakki olmadigini düsünüyoruz" diyen Nursaçan, "Yasanan durumlar nedeniyle bayrak degisimi su an için durusumuza uygun olmadigi için tekrar aday olduk. Magdur edilen bizlerin, zulüm gören mazlum duruma düsürülen itibarimizin, ak geçmisimizin üzerine atili birakilmaya çalisilan çamurun temizlenmesi için aday olduk. Atanmis degil, adanmis oldugumuzu ve sanayicimiz lehine daha yapacak çok hayirli isler olduguna inandigimizi tekrar deklare etmek için aday olduk. OSB’yi 2015 yilinda kurumsal bir kimlik içerisine sokmakla ise basladik. Vizyon belirledik, bunun pesinden gittik. Itibarli, diger OSB’lerce örnek alinan bir OSB haline getirdik. basiretli bir tüccar gibi yönettik. Gelir kaynaklari dogurmadan yatirima gitmedik. Gelir ve gider arasinda olumsuz fark dogurmadik. Geçmisin, bugünün ve gelecegin elzem konusu enerjidir. Göreve gelir gelmez ilk yaptigimiz is olan GES yatirimina dikkat çekmek lüzumu vardir. Yap islet degil, OSB imkanlari ile kurulup isletilen GES’IN geliri bugün itibari yillik 11 milyon Dolar (200 Milyon TL ye) dayanmistir. Hiçbir OSB’de olmayan bu kâr merkezi bugünlerimizi de yarinlarimizi da rahatlatmistir. 2015-2020 yillari arasi yapilan Yatirimlar ile toplam varliklarimiz 98 Milyon USD büyüdü. Ayni yatirimlari bugünün ekonomik konjektöründe degil yapmak, hayalini dahi kurmak zordur. Insan ölür, eseri kalir dedik buna inandik, buna dair eserler ortaya koyduk, bu seref madalyasi bizlere yeter. Satisi uygun olan parselleri, tahsis yöntemi ile degil, ihale yöntemi ile sattik. Yönetim kurulu baskani olarak adima arsa tahsis etmedigimi veya bedeli ile dahi olsa almadigimi tüm siz degerli sanayicilerimiz bilir. Ihaleler yöntemi ile OSB’nin toplam degeri 7 kattan fazla artmistir. Teknik Kolejimizi sehrimiz ve sanayimiz için nitelikli hale getirdik. Ara degil, aranilan eleman yetistirilmesini sagladik, göreve geldigimizde 3 bin seviyesine kadar gelen meslek liseli kapasitemizi kurulacak meslek yüksekokulu ile 10 Bin seviyesine tasimak gibi ulvi bir görev üstlendigimizin de bilinmesini istiyoruz. Itfaiye, fuar alani, endüstriyel tasarim merkezi, hizmet binasi, cami gibi tüm bu büyük yatirimlar Kayseri OSB’sinin vizyonudur. Planli hizmet ve yatirimlaridir. Bunlarin varligini, faydasini, konusmak dahi bizim için züldür. Sanayicimiz için bu yatirimlarin her biri sereftir. Yaptiklarimiz, yapacaklarimizin teminatidir diyerek sanayicimizin teveccühü ile yola devam edecegiz insallah. Tahir Nursaçan ve ekibi hakli davasinda sonuna kadar yoluna devam edecektir. Bu dogrultuda son olarak sunlari söyleyerek yasananlari siz degerli sanayici dostlarimin engin takdirlerine birakiyorum" seklinde konustu.

Kaynak: İHA