Bakan Soylu Açikladi Açiklamasi Diyarbakir Merkezli 10 Ilde 'Kökünü Kurutma Operasyonu'

Diyarbakir merkezli 10 ilde yürütülen “Kökünü Kurutma Operasyonu”nu Içisleri Bakani Süleyman Soylu açikladi. Operasyon, 292 süpheliye ait 205 adrese yönelik gerçekleserek, 184 süpheliye ait yapilan adli islemlerde 64 süpheli tutuklandi.

Bakan Soylu Açikladi Açiklamasi Diyarbakir Merkezli 10 Ilde 'Kökünü Kurutma Operasyonu'
Diyarbakir Cumhuriyet Bassavciliginca yürütülen, Diyarbakir Il Emniyet Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlügü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Baskanligi ve Diyarbakir Il Jandarma Komutanliginin destegiyle, büyük çogunlugunun metamfetamin saticisi süphelilerinin olusturdugu örgüte yönelik hava destekli operasyon düzenlendi.

Diyarbakir merkezli 10 ilde Istanbul, Bursa, Batman, Sanliurfa, Van, Mus, Bitlis, Erzurum, Eskisehir, Mardin gerçeklestirilen operasyonda 4 bin 200 polis görev alarak, 20 narkotik madde arama köpeginin de bulundugu operasyonda, 292 süpheliye ait 205 adreste aramalar yapildi.

“8 aylik titiz çalisma”

Iran’da üretilen sentetik uyusturuculari sinir illerden Diyarbakir’a getiren ve çevre illere dagitan örgüt yöneticisi, örgüt üyeleri ve bunlara bagli olarak uyusturucu madde ticaretini, kadinlari ve çocuklari da kullanarak gerçeklestiren sokak saticilarina yönelik yürütülen çalismada operasyon gününe kadar, 243 kilo esrar maddesi ve türevleri, 10 kilo 467 gram metamfetamin maddesi, 34 gram kokain maddesi, 10 adet uyusturucu hap, 5 gram eroin maddesi, 1 adet tabanca ve 3 adet hassas terazi ele geçirildi.

Operasyona dair 184 süpheliye adli islem yapilarak 64 süpheli çikarildiklari adli makamlarca tutuklandigi belirtildi. Süphelilere yönelik 8 ay süren titiz çalismalar neticesinde örgütün en üst piramidinde 2 kadin elebasinin bulundugu, uyusturucu sevkiyati ve para transferinin bir kisminin bunlar üzerinden yapildigi tespit edildigi bildirildi.

“Kökünü Kurutma Operasyonu”nun Türkiye’de bu zamana kadar gerçeklestirilen en büyük çapli sokak saticisi operasyonlarindan biri oldugu ve bu operasyonla kimyasal nitelikli uyusturuculari satan süphelilerin tamaminin tek seferde yakalanmalarinin amaçlandigi belirtildi.

Öte yandan, operasyonunun “Diyarbakir narko alan projesi” çerçevesinde elde edilen bilgilerin detayli analiz edilmesi sonucu karar verildigi kaydedildi.
Kaynak: İHA