Psikiyatri Hastalarindan El Sanatlari Sergisi

Bursa Sehir Hastanesi’ne bagli Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri (YGAP) bölümünde tedavi gören hastalar tarafindan yapilan el sanatlari ve resim sergisi, Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Güler Sergi Salonu’nda açildi.

Psikiyatri Hastalarindan El Sanatlari Sergisi
Ebru, ahsap boyama, yagli boya gibi eserlerden olusan sergisinin açilisina Bursa Büyüksehir Belediye Baskanvekili Fethi Yildiz, Il Saglik Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyilmaz, Bursa Sehir Hastanesi Bashekimi Dr. Ögretim Üyesi Dursun Topal, saglik yöneticileri ve çalisanlari katildi.

Serginin açilisinda konusan Bursa Il Saglik Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyilmaz, YGAP’da psikiyatrik problemleri olup, suça karismis bireylerin rehabilite edilmesi için çalismalar yürütüldügüne dikkat çekti. Hastalarin, hem tedavi hem savcilik süreçlerinin devam ettigi ve açilan çesitli atölyelerle topluma kazandirildiginin altini çizen Dr. Yavuzyilmaz, “Hastalarimizin, paydas kurumlarimizin destekleriyle ile ortaya çikardiklari eserler var. Bu vesile ile YGAP çalisanlarimiza tesekkür ediyorum” dedi.

Sikintili dönemler yasayan bu tür hastalara sahip çikmanin önemine deginen Bursa Büyüksehir Belediye Baskanvekili Fethi Yildiz ise, hastalarin yeteneklerini ortaya koyabilmek, onlari topluma kazandirabilmek adina yapilan çalismalardan dolayi emegi geçenleri tebrik etti.

25 Haziran’a kadar gezilebilecek

Konusmalarin ardindan serginin açilis kurdelesi kesildi. Daha sonra katilimcilar sergiyi gezerek, hastalarin ortaya çikardigi birbirinden güzel eserleri ilgiyle inceledi. YGAP hastalarinin hazirladigi sergi, Tayyare Kültür Merkezi Cemal Nadir Güler Sergi Salonu’nda 25 Haziran tarihine kadar ziyaretçilere açik kalacak.
Kaynak: İHA