Okuma Yazma Bilmeyen Kalmayacak

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü’nün istegi dogrultusunda yetiskinlere yönelik açilan okuma-yazma kurslari büyük ilgi görüyor. BELMEK tarafindan açilan kurslarda onlarca kursiyer okuma yazma egitimi aliyor.

Okuma Yazma Bilmeyen Kalmayacak
Düzce Belediyesi Kültür Isleri Müdürlügü’ne bagli BELMEK, Beyciler Mahallesi’nde okuma-yazma kursu açarak mahalle halkini sevindirdi. Her yastan bireyin ilgi gösterdigi kursun grup sayisi ilk haftadan ikiye çikti.

Haftanin 5 günü sabah ve ögleden sonra olmak üzere iki grup halinde verilen okuma-yazma kursunda az bilenler ve hiç bilmeyenler ayri ayri egitim görüyor. Mahalledeki kadinlar dersleri olmadigi zaman ev isleriyle ilgilenirken kurs zamani da azim ve gayretle okuma yazma ögreniyor.

60 yasindan sonra okuma yazma ögreniyor

Okuma-Yazma kursuna katilan 60 yasindaki Ferihan Bolat, heyecanla kursun açilmasini bekledigini belirterek, “60 yasindayim devletimiz 120 saat kurs açmisti. Ancak 60 saat kursa gidebildim ve biraz ögrendim. Belediyemizden Allah razi olsun yeniden kurs açti bize. Tekrar ögrenmek geldik, belediyemize çok tesekkür ederim” diye konustu.

59 yasindaki Hanife Pehlivan ise daha önce okuma yazma ögrenme firsati bulamadigini ve hayatini kolaylastiracagi için çok her ders katildigini belirterek, “ Simdiye kadar okuma yazma ögrenemedim. Okuma yazma kursu açtiklari için belediyemize tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Beyciler Mahalle Konaginda açilan BELMEK Okuma-Yazma kursu egitmeni Seyda Karamert, kursa her yastan kadinin katildigini belirterek, “ Düzce Belediye Belmek okuma yazma kursunda ögretmenlik yapiyorum. Az bilenlerle hiç bilmeyenleri iki grup halinde okuma yazma ögretmeye çalisiyorum. Ögrencilerim çok hevesliler, sabahtan baslayip devam ediyoruz” ifadelerinde bulundu.
Kaynak: İHA