Ögrencisinden Çalisanina Onlarca Kisi Sahilde Çöp Topladi

Kastamonu’nun Inebolu ilçesinde ögrenciler ile kamu kurumlarinda çalisan personeller Inebolu sahilinde gönüllü olarak temizlik yapti.

Ögrencisinden Çalisanina Onlarca Kisi Sahilde Çöp Topladi
Türkiye Çevre Haftasi etkinlikleri çerçevesinde Kastamonu’nun Inebolu ilçesinde sahilde temizlik çalismasi yapildi. Çevre temizligine Inebolu Kaymakami Ahmet Vezir Baycar, Ilçe Emniyet Müdürü Ali Günes, Jandarma Komutani Fatih Akbay, jandarma, polis ve kamu çalisanlarindaki personel ile ögrenciler katildi.

Etkinlige katilan gönüllüler tarafindan sahil boyunca çöpler temizlenerek farkindalik olusturuldu.

Düzenlenen etkinlikte konusan Inebolu Kaymakami Ahmet Vezir Baycar, “Farkindalik olusturma adina bir çevre etkinligi düzenlemis olduk. Çevre etkinligimizin çerçevesinde yere atilan çöpleri temizleyip vatandaslarimiza insanlarimiza bir farkindalik olusturmak amacindayiz. Çevre bizim yuvamiz, sadece insanlarin yuvasi degil yasadigimiz alan ayni zamanda onlarca yüzlerce hayvanin, bitkinin barindigi bir alan, sadece bizim evimiz degil, zarar verince onlarca hayvani yok etmis oluyoruz. Bu konuda cimri olmamiz lazim, temiz olunca aslinda sadece kendimize degil, onlarca hayvana da saygimizi ve onlarin da yasam hakkina da tecavüz etmemis oluruz. Konu da tüm halkimizin hassasiyetini özellikle rica ediyorum. Yaz aylarinda piknik yaparken çöplerimizi çöpe atalim. Çöplerimizi yollara gelisi güzel birakmayalim. Çevremizi nasil bulmak istiyorsak, bizden orayi kullanacak kisilere de bu sekilde devretmemiz lazimdir” dedi.

Kaynak: İHA