Karatay'da Nakipoglu Saglik Merkezi'nin Temeli Atildi

Saglik alanindaki yatirimlariyla Türkiye’ye örnek olan Konya’nin merkez Karatay Ilçe Belediyesi, ilçeye kazandirilacak Nakipoglu Saglik Merkezi’nin temelini düzenlenen törenle atti.

Karatay'da Nakipoglu Saglik Merkezi'nin Temeli Atildi
Nakipoglu Saglik Merkezi, 2 bin 825 metrekarelik insaat alaniyla toplamda 17 milyon 700 bin liraya mal olacak. Üç bölümden olusacak tesisin Aile Sagligi Merkezi Bölümü’nde 5 üniteli doktor-hemsire odalari, asilama ve gebe izleme odalari, laboratuvar, tibbi müdahale odasi bulunacak. saglikli hayat merkezi bölümünde agiz dis poliklinigi, sigara birakma poliklinigi, çocuk gelisimi uzmani odasi, okul sagligi odasi, psikolog odalari, saglikli beslenme danismani diyetisyen odalari, fizyoterapist odasi, fiziksel egzersiz salonu, gebe sinifi salonu, mamografi odasi, üreme sagligi ve ketem danismanligi, egitim toplanti salonu, acil müdahale odasi, laboratuvar-kan alma odasi, mutfak ile yemekhane olacak. Acil Saglik Hizmetleri Birimi’nde ise 2 dinlenme odasi, ortak alan, mutfak, bay bayan wc, dus, bay ve bayan mescid, siginak, kazan dairesi, su deposu, enerji alani ile otopark olacak. Nakipoglu Saglik Merkezi’nin yilsonuna kadar tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor.

“Sagliktaki vizyonu yerelde saglik tesisleriyle destekliyoruz”

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, temel atma töreninde yaptigi konusmada Karatay Belediyesi’nin saglik hizmetlerinde örnek teskil edecek hizmetlere imza attigina dikkat çekerek, Karatay’i çok yönlü hizmet anlayisiyla ilmek ilmek dokuduklarini söyledi.

Hasan Kilca, “Devletimizin hükümetimizin son yillarda saglik alaninda yaptigi yatirimlarin karsiligini geride biraktigimiz bu zorlu süreçte katbekat fazlasiyla alma imkâni bulduk. Konyamizda oldugu gibi ülkemizin farkli birçok ilinde hizmete açilan sehir hastaneleri, insan hayatinin söz konusu oldugu bu kritik dönemde çok önemli roller üstlenirken; daha birçok yatirimla vatandaslarimizin, sorunsuz ve kesintisiz bir sekilde saglik hizmetine ulasmasi için de her türlü çaba gösteriliyor. Bizler de, Karatayimiz için hizmet üretmeye devam ediyoruz. Gerçeklestirdigimiz her yatirimda, her hizmette hemsehrilerimizin duasi ve destegi var. Güzel ilçemiz Karatay’i altyapi ve üstyapi yatirimlarimizdan sosyal ve kültürel projelere, egitimden-sagliga kadar çok yönlü hizmet halkalariyla ilmek ilmek dokuyoruz. Saglik hizmetlerinin ilk asamasi aile sagligi merkezleridir. Bu merkezlerimiz ne kadar güzel mekanlara sahip olursa o kadar güzel hizmet verirler. Bu hassasiyetle Karatay Belediyesi olarak; hükümetimiz ve hayirsever hemsehrilerimizin de katkisiyla devletimiz sehir hastaneleriyle saglikta ortaya koydugu vizyonu yerelde bölgelerimizin saglik altyapisini güçlendirecek tesislerle destekliyoruz” diye konustu.



“Karatayimizin çehresi günden güne degisiyor”

Nakipoglu Saglik Merkezi hakkinda bilgi veren Baskan Hasan Kilca, Karatay’in daha konforlu ve modern saglik hizmeti almasi amaciyla temeli atilan Nakipoglu Saglik Merkezi’nin 17 milyon 700 bin lira mal olacagini aktardi. Hasan Kilca, “Nakipoglu Saglik Merkezimiz üç bölümden olusacak. Merkezimizi bu yilin sonlarina dogru insallah hemsehrilerimizin hizmetine sunacagiz. Diger hizmetlerde oldugu gibi saglik alanindaki hizmetlerimizle Karatayimizin çehresi günden güne degisiyor. Neredeyse her hafta bir mahallede ya bir temel atma ya bir açilis için bir aradayiz. Bugün hep birlikte temelini attigimiz Nakipoglu Saglik Merkezi’mizin simdiden hayirli olmasini diliyorum. Ilçemize, hemsehrilerimize hizmetin en güzelini yapmaya devam edecegiz” dedi.



“Saglik bakanligi hizmet kalitesinin istedigi standartlara sahip bir yatirim”

Konya Il Saglik Müdürü Mehmet Koç da, Aile Sagligi Merkezi, 112 Acil Saglik Istasyonu ve Saglikli Yasam Merkezi’nden olusan Nakipoglu Saglik Tesisiyle vatandasa daha konforlu ve modern bir ortamda saglik hizmetlerinin verilecegini söyledi.

Nakipoglu Saglik Merkezi’nin hayata geçirilmesi dolayisiyla Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca’ya tesekkür eden Mehmet Koç, “Karatay’da önemli bir ihtiyaca cevap verecek olan bu üçlü kompleks, Saglik Bakanligi hizmet kalitesinin istedigi standartlara sahip. Bölgede böyle bir tesise ihtiyaç vardi. Sayin Baskanimiza bu talebimizi ilettigimizde bizi kirmadi. Bütün süreçlerini kendisi takip ederek böyle güzel bir hizmete imza atti. Bu tesis bakanligimizin referans gösterdigi yerlerden biri olacak. Nakipoglu Saglik Merkezi’nin Karatay’a kazandirilmasinda büyük emegi olan Baskanimiz Hasan Kilca’ya ve ekibine tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Saglik ihtiyacina cevap verecek önemli bir tesis”

AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, Nakiboglu Saglik Merkezi’nin Karatay’a ve Konya’ya hayirli olmasini diledi. Il Baskan Hasan Angi, Nakipoglu Saglik Merkezi’nin bir tedavi merkezi olmanin yani sira; koruyucu hekimlik basta olmak üzere pek çok ihtiyaca da cevap verecek bir tesis olacagini belirterek; “Projenin yükseldigi bu alan uzun yillardir atil vaziyetteydi. Ancak kurumlar arasi isbirligini saglanmasiyla bu alanin böylesine önemli bir projeye dönüsmesi son derece kiymetli. Tesisin yapiminda büyük emegi olan Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca’ya tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Karatay’a yakisir bir saglik tesisi daha kazandiriliyor”

AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun ise Karatay’a yakisir bir saglik tesisinin daha ilçeye kazandirildigini söyleyerek Nakipoglu Saglik Merkezi’ni ilçeye kazandiran Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca’ya tesekkür etti. Ahmet Sorgun, “AK Parti iktidari olarak ‘Insani yasat ki devlet yasasin’ prensibinden hareketle yol aliyoruz. AK Parti Belediyeciliginin temel amaci, vatandasa hizmet etmektir. Bugün Türkiye, hem saglik altyapisi hem saglik hizmeti sunmasiyla örnek aliniyor. Nakipoglu Saglik Merkezi de bu anlamda önemli bir saglik hizmeti. Emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum. Yeni saglik tesisinin Karatay’a ve Konya’ya hayirli olmasini diliyorum” seklinde konustu.



“Kurumlar arasi isbirliginin en güzel örnegi”

Konya Valisi Vahdettin Özkan, millet iradesinin devlet eliyle gerçeklesmesinin en güzel örneklerinin halka hizmet üreten kuruluslar oldugunu belirtti.

Karatay Belediyesi tarafindan hayata geçirilen Nakiboglu Saglik Merkezi’ni milletin kaynaklarinin, milletin yasam kalitesini yükseltmek üzere kullaniminin en güzel örneklerinden olarak niteleyen Vali Vahdettin Özkan; “Saglik hizmetlerinden etkin ve yaygin bir sekilde tüm halkimizin istifade etmesi için kurulan bir mekanizma var. Bu mekanizmanin islerligini sürdürmesi için fiziki altyapinin çok güçlü bir sekilde insa edilmesi gerekmektedir. Güçlü birey ve güçlü toplumun insasinda saglik çalisanlari kadar, fiziki altyapi ve millet ile devlet arasindaki güçlü iletisim de büyük önem tasiyor. Bu vesileyle, Nakiboglu Saglik Merkezi’nin hayata geçirilmesinde arsa tahsisinden merkezin insasina kadar tüm projeyi hayata geçiren Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca tesekkür ediyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan Nakipoglu Mahallesi’ne kazandirilacak olan Nakipoglu Saglik Merkezi’nin temeli, dualar esliginde atildi. Saglik Merkezi’nin teme atma törenine Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, AK Parti Karatay Ilçe Baskani Mehmet Genç, MHP Karatay Ilçe Baskani Sebahattin Küçükdogru, Karatay’in mülki amirleri, Karatay Belediye Baskan Yardimcilari, birim müdürleri, muhtarlar ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA