Ilkokul Ögrencileri Dansin Renklerini Sahneye Tasidi

Gaziantep Kolej Vakfi Özel Ilkokulu 4. sinif ögrencilerinin performanslarindan olusan “Dansin Renkleri” gösterisi “7 Bölge, 7 Renk” temasiyla Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi. Anadolu’nun essiz halkoyunlarisin sahnelendigi gösteri konuklar tarafindan ayakta alkislandi.

Ilkokul Ögrencileri Dansin Renklerini Sahneye Tasidi
Gaziantep Kolej Vakfi Özel Okullari ögrencileri tarafindan sahnelenen Dansin Renkleri büyük ilgi gördü. Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçeklestirilen gösteriye Sehitkâmil Kaymakami Ömer Kalayli, GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Üyesi Osman Kiratli, GKV Özel Okullari Genel Müdürü Ismet Tiryaki, idareci, ögretmen ve çok sayida davetli katildi.

Gaziantep Kolej Vakfi Özel Okullari modern dans ögretmenleri Tülay Kiratli ve Ayse Güner tarafindan sahneye hazirlanan gösteride kurumun çesitli bransta ögretmen ve idarecileri de görev aldi. Türk tarihini ve degerlerini yasatmayi, Anadolu’nun renklerini gelecek nesillere aktarmayi hedefleyen Gaziantep Kolej Vakfi Özel Okullari Türk halk kültürünün zengin motiflerinin sergilendigi bu essiz gösteriye 7. kez ev sahipligi yapti.

’’Anadolu’nun renklerini sahneye tasidik’’

Gösteri öncesi bir konusma yapan Gaziantep Kolej Vakfi Özel Ilkokulu Müdürü Talya Seranad Onan “Yerelden ulusala, ulusaldan evrensele uzanan bir yolculuktur dans. Dans, bir yasam biçimi olarak insanlik medeniyetinin kavruldugu bu topraklarda geçmisten gelecege uzanan bir köprüdür. Bir gök gürültüsü veya bir renk, bir çiçegin kokusu, yasanan bir sevinç veya üzüntü, hepsi dansa ilham verebilir. Renkli kostümleri ve canli figürleriyle Türkiye’nin halk danslari ise hem halkin en önemli eglence kültürlerinden birini olusturur, hem de binlerce yillik kültürel motifleri gelecege tasiyarak bir mirasin yasatilmasinda önemli rol üstlenir. Asirlardir birçok medeniyete kucak açan Anadolu’nun her kösesi ayri bir gelenek, her yöresi ayri bir rengi barindiriyor. Ege’de zeybek, güneyde halay, Karadeniz’de horon, doguda bar, Trakya’da hora Anadolu’muzun degerlerini simgeleyen halk danslaridir. Tarihimizi ve degerlerimizi yasatmak, Anadolu’nun renklerini gelecek nesillere aktarabilmek amaciyla 2014 yilindan bu yana GKV Özel okullari farkli yörelerin genis bir yelpazeye yayilan kültürel zenginligine ev sahipligi yapiyor. Bizler Gaziantep Kolej Vakfi ailesi olarak ayaklarla dansi, yüreklerle ezgileri bir araya getirdigimiz bu gecede “7 Bölge, 7 Renk” temasiyla, koca bir medeniyete yolculuk yapacagiz. Anadolu’nun degisik yörelerine ait danslari renkleri görecegiz. Bu yolculuk vesilesiyle Gaziantep Kolej Vakfi Özel Okullarini bugünlere tasiyan basta GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Onursal baskanimiz Nükhet Ersoy’a, GKV Mütevelli ve Yönetim Kurulu Baskanimiz Seyhan Fesli’ye, Mütevelli ve yönetim kurulu üyesi Celal Ersoy’a, yapilan bu etkinliklerde desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Genel Müdürümüz Ismet Tiryaki’ye, Bu programin hazirlanmasinda büyük emek veren Tülay Kiratli ve Ayse Güner ögretmenlerimize Bu çalismaya destek veren tüm ögretmen ve teknik personelimize, Ögrencilerimizin çalismalara katilmasini tesvik eden ve buraya gelerek bizlere destek olan saygideger velilerimize sükranlarimi sunuyorum” dedi.

Gaziantep Kolej Vakfi Özel Ilkokulu dördüncü sinif ögrencilerinin farkli yörelerin genis bir yelpazeye yayilan kültürel zenginligini sahneye tasirken muhtesem performanslariyla ayakta alkislandi. Gösterilerin sonunda konuklarla birlikte ögrenciler ellerindeki Türk bayraklariyla çesitli marslar seslendirerek günün anisina fotograflar çektirmeyi de ihmal etmedi.
Kaynak: İHA