Dügün Hazirligi Yapan Gencin Hayalleri Kül Oldu

Sanliurfa’nin Siverek ilçesinde geçtigimiz günlerde Eroglu ailesine ait evde çikan yanginda ailesinin evi ile birlikte dügün hazirligi yapan 26 yasindaki Ali Eroglu’nun tüm dügün çeyizi de küle döndü.

Dügün Hazirligi Yapan Gencin Hayalleri Kül Oldu
Babalari Istanbul’da park ve bahçelerde mevsimlik isçi olarak çalisan, 5 kisilik Eroglu ailesinin Haliliye Mahallesi’nde kaldigi evde çikan yanginda, ev kullanilmaz hale gelirken, dört yil önce askerligini yapip insaatlarda çalisarak dügün hazirligi yapan Ali Eroglu’nun tüm hayalleri de kül oldu. Çikan yanginda 26 yasindaki gencin tüm çeyizlik esyalari da kullanmaz hale geldi.

Çikan yangin sonrasi evi küle dönen Eroglu ailesinin tüm esyalari kül olurken aile, evin avlusunda yasamini sürdürüyor, maddi imkânsizliklar içerisinde yasamini sürdüren aile hayirseverlerden destek bekliyor.

Dügün hazirligi yaptigi sirada evde çikan yangin sonrasi çeyizi kül olan Ali Eroglu sunlari kaydetti:

“Ben insaatlarda çalisiyorum, babam da disarda mevsimlik isçi olarak park, bahçelerde çalisiyor. Gece saat 2-3’te uyudugumuz sirada kardesim uyanmis ve yangini görmüstü. Içerden duman geliyordu yani, yanginin elektrik mi neden çiktigi belli degildi ve kisa zamanda yani her sey küle döndü. Her seyimiz yandi, hiçbir seyimiz kalmadi. Ben dört yil önce askerligimi bitirmistim, ben insaatlarda çalisiyordum annem de kazandiklarimdan yavas yavas çeyizimi, dügün esyalarimi aliyordu, yakin zamanda dügün yapmayi düsünüyorduk. Yani esyalarin hemen hemen hepsi alinmisti ama çikan yanginda hem benim esyalarim ve hem de ailemin tüm esyalari, koltuktan tutun da, televizyon, hali her seyimiz yandi, kül oldu. Çok sükür biz içinden sapasaglam çiktik. Yangin sonrasi çok magdur olduk, ailece bahçede yatip kalkiyoruz, ne bir tabak ne bir yatak hiçbir seyimiz kalmadi yani. Ailece disarda kaldik, hayirseverlerden bize yardim eli uzatilmasini bekliyoruz” dedi.

Siverek Kizilay Subesi Kadin Kollari Baskani Fatime Güler evde yaptiklari inceleme sonrasi yaptigi açiklamada, ”Ailemizin evinde çikan yangin sonrasi ev ve esyalar ile birlikte evde dügün hazirligi yana bir gencimizin tüm umutlari çeyizi kül oldu, insallah hem Kizilay olarak hem de hayirseverler olarak ailemize destek olacagiz. Baba zaten Siverek disinda evi geçindirmek için çalismaya gitmis. Ailemiz çok magdur hayirseverlerin ve duyarli insanlarimizin özellikle dügün hazirligi yapan Ali kardesimize destek olmasini bekliyoruz’’ diye konustu.

Kaynak: İHA