Çigli Kent Konseyi Çocuk Meclisi Kuruldu

Çigli Kent Konseyi bünyesinde kurulan Çocuk Meclisi’nde elliden fazla çocuk yer aldi.

Çigli Kent Konseyi Çocuk Meclisi Kuruldu
Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü öncülügünde kurulan Çigli Kent Konseyi son olarak Çocuk Meclisi’nin kurulusunu tamamladi. Çigli’de bulunan devlet ve özel okullarin 4, 5, 6 ve 7. sinif ögrencilerinin katilimi ile kurulan Çocuk Meclisi’nde elliden fazla çocuk yer aldi.

Baskansiz, seçimsiz ve cinsiyete duyarli çocuk meclisi

Cinsiyet esitliginin saglanmasi için okullarin her sinif kademesinden bir erkek ve bir kiz ögrenci davet edildi. Kurulacak meclisin kurallari, seçim sistemi ve isleyisin yöntemi çocuklara birakildi. Davet edilen ögrenciler bir baskan seçerek rekabete girilmemesi gerektigi, her çocugun fikrini özgürce söyleyip her toplantiya katki koyabilecegini ifade etti.

Çocuklar 15 günde bir bulusarak kentin sorunlarini ve çözüm önerilerini konusacaklar. Her toplantida ayri bir kolaylastirici ve sekretarya olacak. Çocuk Meclisi’nin isleyisi ve yönergesi yetiskinler tarafindan degil çocuklar tarafindan belirlenecek. Çocuklar bir sonraki toplantinin gündem önerilerini konusarak bulusmayi sonlandirdi.

“Kent konseyimiz her geçen gün daha kapsayici oluyor”

Çigli Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin kurulmasi ile ilgili açiklamalarda bulunan Çigli Belediye Baskani Utku Gümrükçü, “Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyetimizin güçlü olmasi için iki seye güveniyor. Biri gençler biri çocuklar. Ulu Önder’in çocuklar için söyledigi; ‘Sizler hepiniz gelecegin bir gülü, yildizi ve ikbal isigisiniz. Memleketi asil isiga bogacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, degerli oldugunuzu düsünerek ona göre çalisiniz’ sözü bizim çocuk çalismalarimizda rehberimiz oluyor. Çigli Kent Konseyi çok geç kuruldu. Kurulmasini saglamaktan gururluyum, mutluyum. Çocuk Meclisi ile konseyimiz altinci meclisini kurmus oldu. Alti ayda alti meclisin kurulmasi ve bu meclislere katilim için yogun talebin olmasi çok dogru bir is yaptigimizi gösteriyor. Kent Konseyimiz her geçen gün daha kapsayici oluyor. Cumhuriyetin çocuklarinin demokrasiyi, katilimciligi daha fazla benimsemesi için kurulan Çocuk Meclisimizin çok keyifli çalismalara imza atacagini düsünüyorum. Kurulus sürecine katkilarindan dolayi Kaymakamimiza ve Milli Egitim Müdürümüze desteklerinden dolayi çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Ibrahim Incesu: “Çocuklar göz bebegimiz”

Çocuk Meclisi’nin kurulmasindan dolayi mutlu oldugunu belirten Çigli Kent Konseyi Baskani Ibrahim Incesu, “Belediye Baskanimiz Sayin Utku Gümrükçü kent yönetimine katilimi artirmak, kentlilik bilincini yayginlastirmak için 2021 yili Ekim ayinda Çigli Kent Konseyi’nin kurulmasini sagladi. Yillarca süren beklentiyi karsiladi. Her çalismamiza her etkinligimize destegi bizleri onurlandiriyor, mutlu ediyor. Çocuk Meclisi’nin kurulmasiyla Çigli Kent Konseyi’nin alti meclisi oldu. Göz bebegimiz çocuklarimiz kent yönetimine dogrudan dahil oldular. Kurallarini kendilerinin koyacaklari bir meclis olusturdular. Bu anlamda da Izmir’de bir ilki basardilar. Heyecanla yapacaklari çalismalari bekliyoruz. Ayrica çocuk meclisi kurulus sürecine katkilarindan dolayi Kaymakamimiza ve Milli Egitim Müdürümüze desteklerinden dolayi çok tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA