Terörden Arindirilan Dogada Bulusan Gençler Halay Çekerek Piknik Yapti

Batman’da bir araya gelen yüzlerce genç, terörün korkusu olmadan dogada halaya çekerek piknik yapti.

Terörden Arindirilan Dogada Bulusan Gençler Halay Çekerek Piknik Yapti
Dogu ve Güneydogu’da yillarca terör baskisi ve terörün bölgeye verdigi zararlardan dolayi yasadiklari il ve ilçe sinirlari içinde bulunan piknik alanlari, yaylalara, kanyonlara, ve mesire alanlarina hasret kalan gençler, bölgeye huzurun gelmesiyle yillar sonra bulustuklari dogada voleybol oynayarak halay çekip piknik yapti.

“Gençlerimizi terörün ve uyusturucunun pençesinden kurtarmak için istihdam olusturduk”

Batman ve Sason ilçesindeki is yerlerinde çalistirdigi gençleri dogada bulusturan is insani Veysel Tekin, issiz gençlere is ortami olusturarak gençleri terör belasi ve uyusturucunun pençesinden uzaklastirmak için is yerlerinde istihdam olusturdugunu söyledi.

Tekin, “Bu gün Batman’dan geldik. Batman ve Sason’da is yerlerimiz var. Bu is yerlerimizde çalisan arkadaslarimizi buraya getirerek piknik yaparak güzel bir gün geçirmelerini sagladik. Batman’da 300, Sason’da 100 çalisan personelimiz var. Sason’da açtigimiz is yerindeki personel sayimizi 500’e çikarmayi hedefliyoruz. Amacimiz issiz gençlere is kapisi aralayarak onlari terör belasi, hirsizlik ve uyusturucudan uzak tutmaktir” dedi.



Bölgede terörün bitme noktasina gelmesinden dolayi gençlerin huzura kavustugunu belirten Nürcan Akin, “Dogu ve Güneydogu’da terörün bitmesi ve terör olaylarinin azalmasi, biz gençlere ve bu bölgedeki vatandaslara huzur getirmis olmaktadir. Bu sayede biz gençlere hem bölgemizdeki piknik yerlerini kesif etme, hem de gönlümüzce dogada bir araya gelip eglenme firsati dogmustur. 20 yil önce bu imkanlara sahip degildik. Simdi bu huzura ve güvene kavusmanin mutlulugu içerisindeyiz. Gördügünüz gibi burada arkadaslarimiz ile birlikte piknik yapiyoruz, oyunlar oynuyoruz, doganin, huzurun keyfini çikariyoruz ve bu durumdan çok mutluyuz. Bu huzurun, bu güven ortaminin devam etmesini çok istiyoruz. Bizlere bu huzurlu ortami saglayan basta cumhurbaskanimiza, Içisleri Bakani’miza ve güvenlik güçlerimize çok tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA