Kendilerini Polis Olarak Tanitan Dolandiricilar Kiskivrak Yakalandi Açiklamasi 2 Tutuklama

Bursa’da kendilerini polis olarak tanitarak bir vatandasi dolandiran ve sonrasinda kiskivrak yakalanan 3 süpheliden 2’si tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kendilerini Polis Olarak Tanitan Dolandiricilar Kiskivrak Yakalandi  Açiklamasi 2 Tutuklama
Olay, Inegöl ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, kendilerini polis olarak tanitan dolandiricilar, vatandasi arayarak adiniza kredi çekildigini ve kendisini kurtarmasi için bir miktar para ve ziynet esyalarini vermesi gerektiginin söyledi.

Dolandiricilarin söyledigine inanan vatandas, dolandiricilarin belirledigi yere 75 bin lira degerinde altin, 10 bin 400 lira degerinde döviz ve 10 bin lira para birakti. Bir süre sonra vatandas dolandiricilarin aradigi numarayla irtibata geçemeyince dolandirildigini anlayarak durumu hemen jandarma ekiplerine bildirdi. Ihbar üzerine harekete geçen jandarma ekipleri, yaptiklari çalisma sonucunda süphelilerin M.B., I.K. ve O.T. oldugunu ve ziynet esyalarini Bursa’da bir kuyumcuda bozdurdugunu belirledi.

Süphelilerin adresini belirleyen jandarma ekipleri, süphelilerin evine operasyon düzenledi.

Yapilan operasyonda M.B., I.K. ve O.T. kiskivrak yakalanarak gözaltina alindi. Yapilan sorgulamada süphelilerin paranin bir kismini harcadiklari belirlenirken dolandirdiklari paradan kalan 55 bin 700 lira ise sahibine teslim edildi.

Gözaltina alinan süpheliler, Inegöl Ilçe Jandarma Komutanligi’na götürüldü. Buradaki islemlerin ardindan adliyeye sevk edildi. Hakim karsisina çikarilan süphelilerden I.K. ve M.B. tutuklanarak cezaevine gönderilirken, O.T. ise tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.
Kaynak: İHA