Baskan Altay 'Güle Oynaya Camiye Gel' Projesi Basvurularini Baslatti

Konya Büyüksehir Belediyesi, bu yil da “Güle Oynaya Camiye Gel” projesi ile Konya genelinde yaz tatilinde 40 gün boyunca camide sabah namazina giden 2012 ve 2013 dogumlu çocuklara bisiklet hediye edecek.

Baskan Altay 'Güle Oynaya Camiye Gel' Projesi Basvurularini Baslatti
Konya Büyüksehir Belediyesi ve Konya Il Müftülügü isbirligiyle “Güle Oynaya Camiye Gel” projesi çerçevesinde yaz tatilinde 40 gün sabah namazini camide kilan çocuklara bisiklet hediye edilecek. Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Kapu Camisi’nde sabah namazi sonrasi Konya Il Müftüsü Ali Öge ve 31 ilçe müftüsünün katilimiyla proje basvurularini baslatti. Belediye olarak birçok is yaptiklarini ama kendilerini en çok heyecanlandiran, en çok mutlu eden isin “Güle Oynaya Camiye Gel” projesi oldugunu belirten Baskan Altay, 2018 yilinda proje çerçevesinde 46 bin çocuga bisiklet hediye ettiklerini hatirlatti.

"40 gün sabah namazina gelen çocuklarimiza bisiklet hediye edecegiz"

Bu yil da projeye devam ettiklerini ve 25 Haziran’a kadar 2012 ve 2013 dogumlu çocuklari kayit yaptirmaya beklediklerini kaydeden Baskan Altay, “Insallah bu yil da camilerimize 1 Temmuz-31 Agustos tarihleri arasindaki 60 gün içerisinde 40 gün sabah namazina aileleriyle birlikte gelen çocuklarimiza bisikletlerini hediye edecegiz. Tabi sehirleri imar ederken neslin ihyasini ihmal ederseniz ihmal ettiginiz o nesil, imar ettiginiz o sehri mahveder. Dolayisiyla biz bir taraftan sehri imar ediyoruz, bir taraftan da neslin ihyasiyla ilgili çalismalar yürütüyoruz. Bunun en güzel örnegi de Güle Oynaya Camiye Gel projesi” dedi.



"Çocuklarimiz ümmet olmanin bilincini yasayacak"

“Çocuklarimiz ümmet olmanin bilincini, camide vakit geçirmenin keyfini, anne-babalariyla birlikte sabahin seherinde camiye gelmenin keyfini bu yaz boyunca hep birlikte bizlere yasatacaklar” diye devam eden Baskan Altay, “Tüm ebeveynlerden çocuklarini sisteme kaydettirmesini rica ediyoruz. Bundan sonra artik pandeminin etkisi bittigi için her yil bu projeye belli bir yas grubunda devam edecegiz. Alttan gelen çocuklarimiz da projeye katilmis olacak. Projeyi Il Müftülügümüz ve ilçe müftülüklerimizle birlikte gerçeklestiriyoruz. Konya’nin 31 ilçesinde çocuklarimiz camilere kayit yaptirabilir. Hem merkezde hem mahallelerimizde herkesi projeye katilmaya davet ediyorum. Il Müftümüzün sahsinda ilçe müftülerimize ve imamlarimiza tesekkür ediyorum” diye konustu.



"Camilerimiz mekanlarin en güzelidir"

Konya Il Müftüsü Ali Öge de böyle güzel bir projenin müjdesini mübarek bir Cuma sabahinda vermenin mutlulugunu yasadiklarini belirterek, “Camilerimiz mekanlarin en güzelidir. Sözlerin en güzeli de Kur’ani Kerim’dir. Insanlarin Kur’an’i en güzel yasayabilmesini saglayan da Peygamber Efendimiz’dir. Ahlakin en güzeli onda temsil edilmistir. Ve gözlerimizin nuru olan yavrularimiz da bizim güzellerimizdir. Bütün bu güzellikleri camide bir araya getirip güzelligi artirmak, iyiligi artirmak güle güle, kosa kosa camiye gelmek hakikaten önemli bir etkinlik” seklinde konustu.



"Camilerimize gelen bütün yavrularimiz bizim bas tacimizdir"

Daha önce de bu projeyi yapan Baskan Altay’a tesekkür eden Öge, “Camilerimize gelen bütün yavrularimiz bizim bas tacimizdir. Biz hepsini camiye sadece sabah namazinda degil her zaman bekliyoruz. B31 ilçemizdeki tüm ilçe müftülerimiz, 3 bin 500’e yaklasan camilerimizle, oralardaki imam arkadaslarimiz, 6 bine yaklasan personelimizle, sehrimizde, mahallemizde yasayan bu yavrularimiza kucak açmaya haziriz” ifadelerini kullandi.

Konya Büyüksehir Belediyesinin Il Müftülügü ortakligiyla yapacagi projeye basvurular, 16-25 Haziran 2022 tarihleri arasi “camiyegel.konya.bel.tr” adresinden alinacak. 1 Temmuz-31 Agustos tarihleri arasinda kayit yaptirdigi camide 40 gün cemaat ile sabah namazini kilan çocuklara bisiklet hediye edilecek.
Kaynak: İHA