'Zarara Ugradim' Dedi, Hastane Yolunu 2. Kez Ulasima Kapatti

Yeni Gümüshane Devlet Hastanesi’ne giden yol üzerinde arazisi bulunan Emsal Koç, 27 gün önce 8 saatligine kapattigi hastane yolunu bu kez hafriyatla 2. kez ulasima kapatti. Kapali yoldan ambulanslar da dahil olmak üzere hiçbir aracin geçisine izin verilmedi.

'Zarara Ugradim' Dedi, Hastane Yolunu 2. Kez Ulasima Kapatti


Gümüshane’de yeni binasinda hizmet vermeye baslayan 200 yatakli Gümüshane Devlet Hastanesi’ne giden yol, güzergah üzerinde arazisi bulunan Emsal Koç tarafindan 2. kez araç trafigine kapatildi. Söz konusu arazi ile ilgili 20-25 milyon TL’lik kamulastirma bedelinin kendisine ödenmedigini, daha sonra ise hazirlanan yeni imar planinda en degerli arazisinin yol ve parka ayrilmasindan dolayi zarara ugradigini iddia eden Emsal Koç, 27 gün önce avukati ve icra memurlariyla birlikte mahkeme karari dogrultusunda yolu kaziklarla ve tahtalarla ulasima kapatti. Emsal Koç daha sonra AK Parti Gümüshane milletvekilleri Haci Osman Akgül, Cihan Pektas ve Il Baskani Av. Celalettin Köse’nin ikna çabalari sonucunda yolu tekrar ulasima açti. Yolun açilmasindan 27 gün sonra Koç, verilen sözlerin yine yerine getirilmedigini söyleyerek Gümüshane Devlet Hastanesi’nin yolunu ikinci kez, bu kez hafriyat dökerek ulasima kapatti. Yolun ulasima kapanmasina vatandaslar ve sürücüler tepki gösterdi.

Öte yandan, yolun kapanmasiyla birlikte hastaneye ulasim saglayan alternatif yolda, geçtigimiz günlerde siddetli saganak yagis nedeniyle meydana gelen toprak kaymasinin izleri silinmeye çalisirken Il Özel Idaresi ekipleri de alternatif yol üzerinde genisletme ve iyilestirme çalismasi yaparak yolu ulasima açti.

“Istedigim, akrabalarina tanidiklari imtiyazi bana da tanimalari”

Bundan önce arazisi ile ilgili verilen sözlerin tutulmadigi için yolu kapattigini söyleyen Emsal Koç, “Verilen sözler tutulmadigi için yolu kapattim. Yasal olarak burada zaten mahkemenin verdigi bir tedbir karari var. Bunlar hukuksuz benden habersiz olarak yolu vurdular geçtiler. Bunun üzerine 2016 yilinda bir imar verdiler, imara istinaden yolu yaptilar 2017 yilinda tekrar o imari iptal ettiler. Pesine kamulastirma karari aldilar, bu kararin da bedeli belli oldu 2 yil onun davasi sürdü, bedel belli olmasina ragmen parayi ödemediler. Biz burayi takas edelim dediler 2 sene de onunla ugrastik iptal oldu. 6-7 sene bizi oyaladilar. En son bir imar plani açiklandi, meclise sunuldu. Hastane önünde 16 dönüm yerimi sadece park ilan etti. Benim onlardan istedigim, akrabalarina tanidiklari imtiyazi bana da tanimalari. Bunu verirseler ben 25-30 milyon olan kamulastirma bedelinden vazgeçecegimi taahhüt ettim. Daha önceki kapatmamda gece yarisi milletvekilimiz Sayin Cihan Pektas, Il Baskanimiz Celalettin Köse ve Il Baskan Yardimcisi Mesut Çimen beni aradilar, evimden gece aldilar. Hocam belediye baskanimiz il disinda Ingiltere’ye programa gitti, program dönüsüne kadar rica ediyoruz bu yolu aç dediler. Baskan döndügünde hep birlikte bu isi çözecegiz dediler. Çözülmedi çünkü belediye baskani hiçbir topa girmedi” dedi.



Isteklerinin yerine getirilmemesi haricinde yolun kapali kalacagini söyleyen Emsal Koç, “Allah rizasi için su Gümüshane halki magdur olmasin, bana da yazik ben de magdur olmayayim. Zulüm ile abat olanin akibeti berbat olur. Zalimlige gerek yok. 3 tane isletmemde 120 kisi çalistiriyordum, su an kendi evime ekmek götüremez haldeyim. Böyle bir zalimlik yok. 3 tane yol var, ya kamulastirir 25-30 milyon TL’yi verirsin ya imara açarsin bedelsiz yolu terk ederim, 3. olarak da yol için burayi hiç kullanmazsin alternatif yol yaparsin. Bu yolu kesinlikle bir daha açmayacagim. Gümüshane halkindan özür diliyorum, haklarini helal etsinler. Baskan Bey’le konustuk, Baskan Bey git kapat yolu, dedi, benim daha bu isle ugrasacak halim yok, git kapat yolu, dedi.

Ben de onun lafi üzerine geldim yolu kapattim simdi. Bu is bitene kadar burasi açilmayacak" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA