Kars'ta Nefesleri Kesen Deprem Tatbikati

Kars’ta gerçegi aratmayan deprem tatbikatunda ekiplerin hizli ve koordineli çalismalari dikkat çekerken, enkaz altinda kalan vatandaslar ise ekipler tarafindan çikarildi.

Kars'ta Nefesleri Kesen Deprem Tatbikati
Kars’ta 2022 TAMP Saha Deprem Tatbikati düzenlendi.

Tüm kurumlarin katilim sagladigi tatbikatta, senaryo geregi deprem oldu. Depremden dolayi yaralilar ve enkaz altinda kalanlar oldu. Depremin hemen ardindan harekete geçen ekipler, kisa sürede olay yerine intikal etti.

AFAD, UMKE, 112, Jandarma, JAK timleri, Itfaiye ekipleri ve diger kurumlar, olay yerinde önce yaralilari deprem alanindan uzaklastirdi. Ardindan arama kurtarma ekipleri enkaz altinda kalanlari aradi. Enkaz altinda kalanlar titiz bir çalismanin ardindan mahsur kaldiklari yerden çikarilarak ambulanslara tasindi.

Deprem aninda çikan yangin ise itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürüldü. Vali/Belediye Baskan Yardimcisi Türker Öksüz, tatbikata katilanlara tesekkür etti.

Öksüz, “Bugün 62 araç ve gereç, 235 de personel tatbikata katildi.

Ben bütün katilan kurumlari tebrik ediyorum. Güzel bir tatbikat oldu. 2022 yilini tatbikat yili olarak en iyi sekilde degerlendirmeye çalisacagiz. Çünkü afet öncesi yapilan afeti önleyici çalismalar ekonomik kayiplarimizi, sosyal kayiplarimizi ve daha önemlisi can kayiplarimizin önlenmesi için hayati önem tasiyor.” dedi.

Havaalani yolu üzerinde düzenlenen 2022 TAMP Saha Deprem Tatbikati, Vali Türker Öksüz, Rektör Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Il Emniyet Müdürü Yavuz Sagdiç, Il Jandarma Müdürü Albay Hidir Ayçiçek, AFAD Müdürü Oktay Aygan, kurum ve daire amirleri ile ögrenciler katildi.

Tatbikat gerçegi aratmazken, tatbikata katilan ekiplerin olasi afetlere karsi hazir olmalari ise dikkat çekti. Bu tür tatbikatlarin araliklarla düzenlenecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA