Jandarma Besicileri Kurban Bayrami Öncesi Uyardi

Yozgat Merkez Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri, yaklasan Kurban Bayrami öncesi köylerde besicilik isiyle ugrasan hayvan sahiplerini, hirsizlik ve dolandiricilik olaylarina karsi uyardi.

Jandarma Besicileri Kurban Bayrami Öncesi Uyardi
Jandarma ekipleri, köylerde, "Kulaginiza küpe olsun" ve "Geçim kaynagi olan hayvanlarinizi emek hirsizlarina kaptirmayin" sloganiyla hazirlanan brosürleri vatandaslara dagitti.

Jandarma ekipleri köylerde belirli noktalarina da uyarici brosür asti. Ekipler daha sonra besicilikle ugrasan vatandaslari ziyaret ederek hayvan hirsizligi, dolandiricilik ve sahte para olaylarina karsi alinacak tedbirlerle ilgili bilgiler verdi.

Bilgilendirme dolayisiyla jandarma ekiplerine tesekkür eden Salmanfakili köyü Muhtari Fatih Aslan, “Jandarmamiz yaklasan Kurban Bayrami öncesi köyümüze geldi. Özellikle hirsizlik ve sahte para uyarisinda bulunarak brosür dagitti.

Hayvan sahipleriyle görüstük alinacak tedbirleri anlattik. Daha önce biz tedbirlerimizi almistik. Bazi aileler ahirlara kamera taktirmisti, bekçi köpeklerini ve çobanlarin sayilarini artirdik. Bunun akabinde de her zaman ulasabildigimiz her sorunumuza kosan jandarmamizla bütün hayvan sahiplerini dolastik ve onlari bilgilendirdik. Jandarmamiza tesekkür ediyoruz” dedi.

Besicilerden Necip Cosgun ise “Jandarma ekipleri köyümüze geldi. Hirsizlara karsi tedbirli olmamizi anlatti. Biz de tedbirli olmaya çalisiyoruz, kameramiz var, köpeklerimiz var. Böyle önlem aliyoruz.” seklinde konustu.

Yüksel Ceylan da, “Jandarmadan bizi bilgilendirmek için köyümüze geldiler. Bize brosür verdiler, bilgi verdiler. Kurban bayrami için hirsizlara karsi dikkatli olmamizi istediler” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA