Haliliye'de ''Altin Biçak'' Ve ''Altin Makas'' Dönemi

Haliliye Belediye Baskani Mehmet Canpolat, insan sagligina ve hijyene önem vererek “Altin Biçak” ve “Altin Makas” unvanini almaya hak kazanan esnafa sertifikalarini verdi.

Haliliye'de ''Altin Biçak'' Ve ''Altin Makas'' Dönemi
Haliliye Belediyesi Zabita Müdürlügü gida satisi yapan isletmelerde yönelik Beyaz Bayrak projesini devam ettiriyor. Zabita ekipleri tarafindan yapilan denetimler sonucu insan sagligina ve hijyene önem veren isletmeler, Haliliye Belediyesi tarafindan Beyaz Bayrak alarak ödüllendiriliyor. Bu uygulama restoran, berber ve kuaförlerde devam ederken, son olarak ilçede hizmet veren 4 kasap “Altin Biçak” sertifikasi almaya hak kazandi.

Altin Biçak unvani alan isletmecilere yönelik düzenlenen sertifika takdim törenine Belediye Baskani Mehmet Canpolat, Belediye Baskan Yardimcisi Mehmet Erol ve isletme sahiplerinin katildi.

Isletme sahiplerine sertifikalarini takdim eden Baskan Mehmet Canpolat, uygulama ile halk sagligini korumayi ve esnafa farkindalik olusturmayi amaçladiklarini söyledi.



“Kalitenin bozulmamasi ve hijyen kalitesinin yükselmesi için denetimlerimiz araliksiz devam edecektir” diyen Baskan Canpolat, “Haliliye Belediyesi Zabita Müdürlügü olarak denetimlerimizi araliksiz sürdürüyoruz. Bu mahiyette ilimizin gittikçe turizm bölgesi olmasi hesabiyla da denetimlerimiz sirasinda esnafimizin daha verimli, daha saglikli kosullarda ürünlerini sergileyebilmeleri ve satabilmeleri açisindan bir form olusturduk. Bu mahiyette önce kuaförler sonra firinlar sonra restoranlar ve simdi de kasap kardeslerimiz ile birlikteyiz. Kriterleri tutan ve tutmasi ile ilgili çaba sarf etmis kasap arkadaslara bugün sertifikalarini taktim ediyoruz. Beyaz Bayrak uygulama sertifikalarini, Altin Biçak sertifikalarini taktim ediyoruz. Bu kardeslerimizi tebrik ediyoruz. Ne kadar hijyene önem verirlerse, ne kadar düzenli çalismaya önem verirlerse bizi de son derece mutlu ettiklerini ifade etmek istiyorum. Nasil ki is yerlerinde disiplinli olan kardeslerimiz hayatlarinda da basarili olacaktir inancina inanaraktan, bu kardeslerimize tekrar güle güle sertifikalarini duvarlarinda assinlar. Oraya giren kardeslerimiz, alisveris yapan kardeslerimizde Haliliye Belediyesinin Altin Biçak sertifikasini gördügü zaman bu isletmelerden çok rahatlikla, gönül rahatligiyla alisverislerini yapabilirler. Insallah bu güvene layik olmaya çalisacaklar. Umudumuz ve inancimiz bu yönde tamdir. Biz de denetimlerimizi sürekli buralarda dahil olmak üzere kalite bozulmasin, hijyen seviyeleri yükselsin diye denetimlerimiz araliksiz sürecektir. Bu mahiyetteki görev alan zabitadan sorumlu baskan yardimcimiza, zabita müdürlügümüze ve personellerimize tesekkür ediyorum. Beyaz Bayrak uygulamasi bütün esnafimiz nazarinda da devam edecegini ifade eder, buradaki kasap arkadaslari da tebrik ediyorum” dedi.

Altin Makas uygulamasi çerçevesinde de sertifika alan kuaförü tebrik eden Baskan Mehmet Canpolat, “Kuaför arkadasimiz, Altin Makas ödülünü almaya, hijyen anlaminda, kalite anlaminda Beyaz Bayrak uygulamasina hak kazanmis bulunmaktadir. Yücel Erkek Kuaförünü tebrik ediyor, esnafimizi da insallah bu sekilde tesvik etmek adina yine denetimlerimiz araliksiz sürecek. Bu kriterlere uyan ve kriterleri asan esnaflarimiza Beyaz Bayrak, Altin Makas, Altin Biçak, Altin Kürek uygulamalarimiz devam edecektir. Kuaför arkadasi tebrik ediyorum, çalisma hayatinda basarilar diliyorum. Bu almis oldugu sertifikayi, bu Beyaz Bayragi yere düsürmeyecegine kanaatimiz tamdir. Çalisma hayatinda basarilar diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA