GYODER'in Marmara Üniversitesi Ile Hayata Geçirdigi Kiz Ögrenci Yurt Projesi Kullanima Açildi

Gayrimenkul platformu GYODER, hem artan yurt ihtiyacina destek olabilmek hem de sektörü bu konuda tesvik etmek amaciyla Marmara Üniversitesi ile birlikte kiz ögrenci yurt projesini hayata geçirdi. Açilisi yapilan bina 2022-2023 egitim yilinda hizmet vermeye baslayacak.

GYODER'in Marmara Üniversitesi Ile Hayata Geçirdigi Kiz Ögrenci Yurt Projesi Kullanima Açildi
Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER, sosyal fayda saglayacak projeleri desteklemeyi sürdürüyor. Dernek, Marmara Üniversitesi bünyesindeki kullanilmayan bir binanin, ögrencilerin yurt ihtiyacina çözüm olmasi adina dönüstürülmesi amaçli baslattigi girisime destek oldu. Proje çerçevesinde Marmara Üniversitesi Göztepe kampüsünde bulunan ve kullanilamaz durumda olan Bankacilik ve Sigortacilik Yüksekokulu binasi, GYODER Yönetim Kurulu ve üyelerinin bagislari ile gerekli yapisal düzenlemeler ve tadilatlar yapilarak yeniden kullanima kazandirildi. Dis cephe yalitimindan siva tadilat islerine; aydinlatmadan iç tesisatin yenilenmesine, yerlesim planlarinin yurt kullanimina uygun olacak sekilde düzenlenmesine kadar birçok degisiklik yapilan binanin 120 yatak kapasitesi bulunuyor.

Türkiye’nin hizla artan yurt ihtiyaci karsisinda sektörü harekete geçirmek adina GYODER üyelerinin bagislari ile hayata geçirilen binanin açilisi Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kurt, GYODER Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Kalyoncu ve GYODER üyelerinin katilimi ile gerçeklestirildi.

Törende açiklamalarda bulunan GYODER Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Kalyoncu, Türkiye’deki ögrenci yurdu ihtiyacini karsilama konusunda farkindalik olusturmak, sektöre örnek olmak ve öncülük etmek adina gerçeklestirdikleri projenin bütün dünyada yeni yapi üretmenin zorlastigi bu dönemde, mevcut yapi stokunu dönüstürerek hizli ve ekonomik sekilde toplumsal ihtiyaçlarin karsilanabilecegini gösterdigini söyledi.



Ihtiyaç duyulan erisilebilir konut ve ögrenci yurdu üretimini artirabilmek adina GYODER olarak gerekli girisimlerini de sürdüreceklerini açiklayan Kalyoncu, “Gayrimenkul sektörü ülkemiz ekonomisi için hem temel hem de çati olma özelligini tasir. Gayrimenkul sektörü bu sektörden beslenen 250 sektörün temelidir, öte yandan her ekonominin faaliyetini sürdürmesi için bir çatiya ihtiyaci vardir, e-ticaret sitelerinin bile lojistik merkez ve veri merkezi ihtiyacini gayrimenkul sektörü karsilar. Bunlarin ötesinde bu sektörün en önemli görevi ise barinma ihtiyacini karsilamaktir. Bunun için erisilebilir konut ve ögrenci yurdu üretimi ile ilgili salt ticari beklentileri öncelemeden, kamunun kontrolünde fakat bütün yükü de kamuya birakmayan iyi kurgulanmis ve denetlenen kamu, özel sektör ve finans kuruluslarinin elini tasin altina koydugu bir is birligi modelinin olmasi gerektigini düsünüyoruz. Bununla ilgili çözüm modelimizi karar vericiler ve kamuoyu ile paylasarak masaya bir çözüm önerisi de biz sunduk. GYODER olarak gayrimenkul sektörünün böylesine önemli bir çati olarak saglam bir temelde ve 4 saglam tasiyici ilke ile gelecegine yön vermesi gerekir ki bugün yasadigimiz bu tikanikligin benzerini gelecekte tekrar yasamayalim. Bu 4 tasiyici temel ilkeyi biz 4T olarak kisaltiyoruz. Bunlar Tabiat, Teknoloji, Tasarim ve Toplumdur. Bu ilkeler çerçevesinde sektörümüzün nice çatilar üreterek sürdürülebilir ve öngörülebilir bir büyüme ile ekonomimize ve toplumumuza katki saglayacagini umuyoruz. Bugün birçok ilimizde hem yurt ihtiyaci, hem de erisilebilir kiralik konut ihtiyaci gittikçe artmakta. Bu ihtiyaçlarin karsilanabilmesi için özel sektörün toplumsal ihtiyaç odakli üretim yapmasini kolaylastiracak kalici ve genis yelpazede çözümler bulmak gerekmektedir. Yeni yurt yatirimlarinin önünü açmak ve özel sektörü fiyatlari regüle edilmis bir sekilde yurt yapimina tesvik etmek amaciyla GYODER olarak ilgili kamu kuruluslari ve KYK’ya bir takim görüs önerileri de sunduk. Insallah önümüzdeki dönemde daha genis ve somut çözümlerin öncüsü de olacagiz. Bugün bu kiz ögrenci yurdunu hizmete açarak da bu söylemlerimizi böylesine bir eylemle de desteklemis olduk” açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA