Dogaseverlerin Yeni Rotasi Açiklamasi Inegöl

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan ‘Tarihten Dogaya Bursa’ temasiyla düzenlenen doga yürüyüsünün yeni rotasi, Inegöl ilçesi yaylalari oldu. Orman içerisinde yesilin tüm tonlarina tanik olan dogaseverler, essiz manzara esliginde yürümenin keyfini çikardi.

Dogaseverlerin Yeni Rotasi Açiklamasi Inegöl
Bursa’da turizmin çesitlenmesi ve turizm gelirlerinin artirilmasi amaciyla kentin sahip oldugu degerleri her platformda tanitmaya çalisan Büyüksehir Belediyesi, ‘Tarihten Dogaya Bursa’ projesiyle kentin gizli kalmis degerlerini gün yüzüne çikarmaya devam ediyor. Proje çerçevesinde daha önce Eskel-Tirilye ve Mustafakemalpasa Suuçtu Selalesi’nde doga ile Iznik’te ise tarihle iç içe bir gün geçiren dogaseverler, bu kez Inegöl ilçesinin yaylalarini adimladi.

Essiz manzara

Dogaseverlerin büyük ilgi gösterdigi ‘Tarihten Dogaya Bursa’ projesi, yaklasik 60 kisinin katilimiyla Merinos Park’taki bulusma noktasindan basladi.

Otobüslerle Inegöl ilçesine gelen dogaseverlerin yürüyüsü, Bogazova yolundan basladi ve yürüyüs Basalan Yaylasi’na kadar kesintisiz devam etti. Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan Karanlik Gökyüzü Parki yapilmasi planlanan Basalan Yaylasi’ndaki molada dogaseverlere, dünyada sadece 92 farkli örnegi bulunan Karanlik Gökyüzü Parki hakkinda bilgiler verildi.

Karanlik Gökyüzü Parki ile turizmin çesitlendirilmesi ve macera turizmine yönelik çalismalar için tematik bir gözlem parki olusturulacagi belirtildi. Basalan Yaylasi’nin dogal dokusu korunarak uygulanacak proje ile çesitli gökyüzü gözlemi etkinlikleri, egitim çalismalari ve spor etkinlikleri yapilmasina imkan saglanacak.

Basalan Yaylasi’ndaki kisa molanin ardindan; Düzgürgen sirtini takip ederek Arap çesmesinin yanindan yürüyüse devam eden dogaseverler, 3 kilometrelik parkur sonrasi ögle molasini 1311 rakimli Sepetçi Yaylasi’nda verdi. Daha sonra orman içi patikadan inip Sulu Dere kenarindaki yolu takip eden kafile, Iclaliye Mahallesi’ne ulasti. Yürüyüsün son noktasi Çayyaka Mahallesi olarak belirlenirken, Bursa’nin yeni doga yürüyüsü programina toplam 12 kilometrelik bu parkur da eklenmis oldu.
Kaynak: İHA