Cumhurbaskani Erdogan'dan Teskilata 23 Milyon Üye Talimati

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan,"2023 seçim zaferi sembolü olacak 23 milyon üye hedefi ile yolumuza devam edecegiz. Bunu yapacagiz seçim öncesi, seçimi kazanacagiz. Bu bizim için zor bir sey degil. Suanda 11 milyonu askin üyemiz var. Her üyemiz bir üye daha ilave ederse seçimden önce seçimi kazandik demektir" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan'dan Teskilata 23 Milyon Üye Talimati


Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, AK Parti Genisletilmis Il Baskanlari Toplantisi’nda konustu.

Seçim takviminde geri sayimin basladigini ifade eden Erdogan," Seçim takviminde bir yildan geriye dogru saymaya basladigimiz bir dönemde geçen her gün ,her geçen hafta bizim için adeta hazine kiymetindedir. Bu çerçevede yaz mevsimini en verimli sekilde degerlendirmemiz gerekiyor. Derdini anlatmak, ülkeyi ve siyaseti takip etmek için basini kaldiran her vatandasimizin AK Parti teskilatindan birini görecegi sekilde sahayi siki tutmaliyiz. Muhalefet mensuplarinin söyledikleri her yalani, aninda agizlarina tikacak ortaya attiklari her iftirayi aninda çürütecek. Sergiledikleri her tutarsizligi aninda ifsa edecek bir çalisma tarzi izlemeliyiz. Bunu yaparken asla onlarin gündemlerine takilip kalmamali, asla onlarin pesinden gitmemeliyiz. Gündemi tayin eden siyasetin tartisma basliklarini ve istikametini belirleyen daima biz olacagiz" dedi.



Erdogan," Ayni sekilde 2023 hedeflerimizle, 2053 vizyonumuzla insanlarimizin umutlarinin ve beklentilerinin adresi de yine biz olacagiz. AK Parti’nin 20 yillik eser ve hizmet dönemi her teskilat mensubumuzun en büyük dayanak noktasi, gönüllere girme kapisi olacaktir. Önemli olan bu malzemeyi dogru kullanmak, iyi degerlendirmektir. Her is gibi siyasette de her isin basi insan kaynagidir. Insan kalitesidir, insan gücüdür. Üye sayisi 11 milyonu geçen bir partinin içinde elbette üslubuyla, tavriyla, bireysel eksiklikleri ile sikintiya yol açan kisiler çikabilir. Bunlari derhal geri plana çekip kendilerinden baska alanlarda istifade etmeliyiz. AK Parti ailesi, ihtiyaci olan her konuda dogru insanlari bulup onlari öne çikartacak kadar büyüktür, zengindir" diye konustu.



"Siyasetin insan kazanma sanati oldugunu bilmeyen AK Parti adina söz söyleyemez"

Partililere sahada vatandaslarla olan iletisimin güçlü kullanilmasi konusunda uyarida bulunan Erdogan," En önemlisi ise AK Parti’yi temsil eden her kardesimizin milletimizle tevazu ve samimiyet esasina dayali bir iletisim kurmasidir. Halka, tepeden bakan, yaptigi görevi imtiyaz gören, geleni kapidan içeri almayan, telefonuna ulasilamayan AK Parti yöneticisi olamaz. Kendisine uzatilan eli tutmayan, insanlarla göz göze, gönül gönüle muhabbet kurmayan kisi AK Parti kimligini temsil edemez. Siyasetin insan kazanma sanati oldugunu bilmeyen AK Parti adina söz söyleyemez, Irade ortaya koyamaz. Ülkesine, sehrine ve partisine hizmet için gece gündüz kosturmayi göze alamayan AK Parti’de sorumluluk üstlenemez. Bunlar, AK Parti’de görev alanlarda aradigimiz ihtiyari degil, mecburi vasiflardir. Aksi takdirde ortaya çikan tablodan sadece AK Parti degil bizimle birlikte ülkemiz ve sehirlerimiz de zarar görmektedir. Böyle bir durumda kaybeden sadece AK Parti degil bizimle birlikte kazanimlari ve gelecege iliskin umutlariyla tüm milletimiz olmaktadir. Hep söyledigimiz gibi milli iradenin muhafizi, eser ve hizmet siyasetinin tek adresi olan AK Parti’nin kaderi ile ülkenin ve milletin kaderi et ile tirnak gibi birbiri ile iç içe geçmistir" ifadelerini kullandi.

2023 hazirliklarinin tüm boyutlariyla yürütüldügünü kaydeden Erdogan," Hiçbir sahsi menfaat hesap, hiçbir kisisel kapris, dar ekip dayanismasi bu ilmi misyonu önüne geçemez, üstüne çikamaz. Bilegini bükmeye vesayetçilerin, darbecilerin gücü yetmeyen bu partiyi kendi içinden yaralayacak kimseye izin vermez, eyvallah etmeyiz. AK Parti teskilatlarindaki her bir kardesimizin sorumluluguna bu gözle bakmasini istiyorum. Partimizin kuruldugu günden beri girdigimiz her seçim bizim için rövansi olmayan müsabaka gibidir. Kazanmak disinda ihtimali olmayan bir seçime daha hazirlaniyoruz. Önümüzdeki kritik sürecin hazirliklarini tüm boyutlariyla yürütüyoruz" dedi.

AK Parti Teskilati’na 23 milyon üye talimati veren Erdogan," Kabinemiz ile milletimize eser ve hizmet siyasetimizi kesintisiz sekilde sürdürüyoruz. Ülkemizin 81 sehrinde 85 milyon vatandasimizin her birine ulasma, her ulastigimiz insanin da gönlünü kazanma hedefiyle seçim gününe kadar çalisacagiz. Hemen ardindan 2023 seçim zaferi sembolü olacak 23 milyon üye hedefi ile yolumuza devam edecegiz. Bununla ne demek istedigimi anliyorsunuz. 23 milyon hedefini koydugumuza göre bu oy ayni zamanda üye üye üye. Bunu yapacagiz, seçim öncesi seçimi kazanacagiz" ifadelerini kullandi.

AK Parti’nin mevcut 11 milyon üyesi oldugunu animsatan Erdogan," Bu bizim için zor bir sey degil. Suanda 11 milyonu askin üyemiz var mi var. Her üyemiz bir üye daha ilave ederse iste seçimden önce seçimi kazandik demektir. Onun için ana kademe il baskanlarimiz, Kadin Kollari Il baskanlarimiz, Gençlik kollari il baskanlarimiz durmak yok, yola devam. Görüldügü gibi zor bir konu degil. Eger ana kademe kadin kollari, gençlik kollari bu üyelerimize bunu telkin eder onlar da bunu yapmaya baslarlarsa mesele bitmistir. Bütün ana kademeye, kadin kollarina, gençlik kollarina bunu öyle kabul ettirmeliyiz ki her biri benim böyle bir görevim var, bunu basarmaliyim demeli" açiklamasinda bulundu.

Kiliçdaroglu’nun açiklamalarina yönelik konusan Erdogan," CHP’nin basindaki zat geçen yine kadinlari bize karsi kiskirtmaya çalisarak onlari is hayatinin disinda tutmaya çalistigimizi iddia etmis. Halbuki AK Parti Kadin Kollari’ndaki kardeslerimiz sadece son 1 yilda 72 ilimize gittiler. Bay Kemal, neden biliyor musun? Kardeslerimize verdigimiz kadinlara devlet desteklerini iyi anlatin, faydalansinlar, islerini kursunlar, istihdama katilsinlar talimatini yerine getirmek için illerimize gittiler. Sende böyle bir teskilat var mi? Bir de bu zatin muhafazakar genç kadinlara seslenmesi yok mu? Insanda azicik utanma duygusu olsa bu lafi agzina bile alamaz. Kadinlarimizin en temel hakki olan basörtüsü özgürlügünü ellerinden almak için Anayasa Mahkemesi önünde nöbet tutan birine düsen ahkam kesmek degil basini egip yerine oturmaktir. Ama maalesef bunlarda yalan gibi, iftira gibi, çarpitma gibi utanmazlik da diz boyu. Milletimiz insallah sayet yürekleri yeter de sokaga çikacak yüzleri olursa orada bunlara hak ettikleri cevabi verecektir" dedi.



"Ülkenin en çürük siyasetçisi Kiliçdaroglu’ndan bile medet umacak hale geldiler"

" Türkiye üzerinde siyasi ve ekonomik hesabi olan herkesin, ülkemizin demokrasi ve kalkinma atilimlarindan rahatsizlik duyan tüm çevreler, umutlarini 2023 seçimlerine bagladilar" diyen Erdogan, " Bugüne kadar sosyal fay hatlarimizi harekete geçirmeye çalismaktan, sinirlarimizi tacize, uluslararasi kusatma gayretinden farkli görünümlerdeki darbe girisimcilerine kadar her yolu deneyenlerin artik sabri kalmadi. AK Parti tökezleterek ülkeyi büyük ve güçlü Türkiye hedef rotasindan çikarmak için ellerindeki tüm kozlari sahaya sürmeye basladilar. Ülkenin en çürük siyasetçisi Kiliçdaroglu’ndan bile medet umacak hale geldiler" dedi.



"HDP’liler yetmiyor bazen sahneyi Kiliçdaroglu aliyor"

6’li masa elestirisinde bulunan Erdogan," Bürokrasiden siyasete hayatinin hiçbir döneminde kayda deger basarisi olmayan bu zata ülkeyi teslim etme senaryolari kuranlarin niyetlerinin milletin hayri olmadigi açikça ortadadir. 6’li masa diye milletin önüne koyduklari yapi sirk çadirindan beter bir yer haline dönüstü. Hadi masanin çevresine oturanlar belli altinda ve etrafindan dolananlari ne yapacagiz. Yapilacak açiklamalarin bile büyükelçilerin onayina sunuldugu bir yerden bahsediyoruz. Dikkat ederseniz bu ithama tüm güçleri ve kalpleriyle böyle bir sey kesinlikle yok diyerek cevap dahi veremiyorlar. Çünkü süt dökmüs kedi gibi kabahatlerini gayet iyi biliyorlar. Bir de masanin gizli ortaklarindan yedikleri ayarlar, bölücü örgütün uzantilarindan yedikleri zilgitlari var. Her gün bir HDP’li çikip bunlara posta koyuyor, tehdit ediyor, istikamet gösteriyor. Hatta inceden santaj yapiyor. Hiç birinin giki dahi çikmiyor. HDP’liler yetmiyor bazen sahneyi Kiliçdaroglu aliyor. Bu zat tepesi atinca ortaklarina kürsüden ya bana katilin ya önümden çekilin diyerek meydan okuyor. Yine kimsenin sesi solugu çikmiyor. Masadaki ortaklarindan bir diger isi mesrep fitnesini alevlendirmeye kadar gidiyor yine herkes sus pus. Geçmislerini ve tüm degerlerini inkar pahasina o masada oturanlari milletimizin vicdanina havale ettik. Karsimizda böylesine perperisan bir yapi, uydurduk bir masa, her tarafi dökülen bir ittifak var. Anladik terzi kendi sökügünü dikemez de bunlarin diktikleri hiçbir sökük vaki degildir. Bir düsünün bunlar mi Türkiye’nin güney sinirlarindaki terörle mücadele harekatlarini yönetecek. Bunlar mi terör ögütlerine dünyayi dar edecek. Bunlar mi ülkemizin Akdeniz ve Ege’deki çikarlarini düsünecek. Bunlar mi Karadeniz’deki savasta taraflari bir araya getirerek çözümün adresi olacak. Bunlar mi ülkemizi Balkanlar’dan Kafkaslar’dan dört bir yanimizda kurulan sinsi tuzaklar içinden sahili selamete çikaracak. Bunlar mi dar gelirli vatandaslarimizi ekonomik sikintidan kurtaracak. Bunlar mi küresel ekonomik krizi firsata dönüstürecek. Bunlar mi istihdami artirarak her insanimiza çalisacak, is evine götürecek as imkani temin edecek. Egitimden sagliga, ulasimdan enerjiye kadar kazanimlardan vazgeçtik mevcut durumu koruyacak" ifadelerini kullandi.

Yasanan ekonomik sikintilarin küresel nedenleri oldugunu söyleyen Erdogan," Bugün insanlarimizin geçim sikintisi olabilir, Insanlarimizin hayat pahaliligi yükü altinda zorlandigini biz de tespit ediyoruz. Sunu bilmek lazim dünya nasil bir girdaptan geçiyor. Bütün bunlarla beraber su anda AK Parti iktidari olarak biz, ülkenin milletin bilhassa da evlatlarimizin gelecegini tehlikeye atmaya yetecek gerekçeler degildir. Çünkü, tipki geçtigimiz 20 yildaki eser ve hizmetlerimiz gibi aldigimiz ve alacagimiz tedbirlerle insanlarimizi geçim sikintisindan kurtaracak olan da enflasyonu düsürecek olan da , istikrari tahkim edecek olanda, herkesin is ve as sahibi olmasini güvence altina alacak olan da, ülkemizi hak ettigi aydinlik yarinlara kavusturacak olan da biziz.

Türkiye’nin AK Parti ile Cumhur Ittifaki ile Cumhurbaskani olarak bizimle yoluna devam etmesi için yüzlerce, binlerce, milyonlarca sebep sayabiliriz. Ülkenin bu kiyafetsizlere teslimi için huzuru kalp ile ortaya konabilecek tek bir akil , mantik, vicdan, ahlak ürünü sebep bulunamaz.

Bu hakikatlerle milletimizin huzuruna çiktigimizda karsimiza dikilenlerin hepsinin de kagittan birer kaplan oldugu kendiliginden anlasilacaktir" dedi.

Insanligin son 2 buçuk yildir tarihinin en ciddi ve genis çapli krizlerinden birini yasadigina dikkat çeken Erdogan, Korona virüs salgini ile saglik alaninda baslayan sikintilarin derinleserek devam ettigi kaydetti.

Erdogan," Bu salgin dünyada özellikle ekonomideki dengeleri, aliskanliklari alt üst etti. Hemen her anlamda üretim aksadi, tedarik zincirlerinde kirilmalar oldu. Küresel ticaret aylar boyunca adeta durma noktasina geldi. Salgin noktasindaki olumsuzluklardan az gelismis ve yoksul ülkeler degil gelismis ülkeler dahil herkes etkilendi" diye konustu.



FED ‘in faiz karariyla ilgili de degerlendirmede bulunan Erdogan," Amerika’da böyle bir adimin atilmasi siradan bir olay degildir. Türkiye salgin krizini tüm boyutlariyla basarili sekilde yöneten ülkelerin basinda geliyor. Vakitlice aldigimiz tedbirler sayesinde hiçbir vatandasimizi çaresiz, sahipsiz birakmadik. Hastane kapisindan geri çevrilen, ilaç bulamadigi için vefat eden, saglik hizmetlerine ulasamayan hemen hiçbir vatandasimiz olmadi. Ekonomik olarak bizden çok daha zengin olan ülkelerde rastlanan vahim görüntülerin hiç biri hamdolsun ülkemizde yasanmadi. Her kesimden insanimizin yaninda olduk. Bu kritik süreçte muhalefetin baskilarina ragmen ekonomide kontak kapatmadigimiz gibi sartlari zorlama pahasina üretimi sürdürdük. Ihracat, istihdam ve sanayi kapasite kullanim oranlari uyguladigimiz politikalarin ne kadar dogru ve isabetli oldugunu gösteriyor. Geçtigimiz yil, tarihimizin en yüksek ihracat rakami olan 225 milyar dolari astik. Mayis ayi itibari ile 12 aylik ihracatimiz 243 milyar dolari geride biraktik. Türkiye’nin bu noktaya yillik 36 milyar dolar ihracattan geldigini özellikle hatirlatmak istiyorum . Hedefimiz 500 milyar dolarlik ihracata ulasmak ardindan bunu da ikiye katlamaktir. Ihracat ile beraber istihdamda önemli bir ivme yakaladik. Sanayi, üretim, turizmin çarklari döndükçe istihdamimiz da günden güne artiyor. Pek çok ülke istihdam konusunda pek çok sikinti yasarken biz 30, 4 milyon rakamina ulastik. Üstelik bunu geçen yilin Ocak ayina göre is gücümüz 31 buçuk milyondan 34, 2 milyona yükselmesine ragmen basardik" dedi.



Turizmde bu senenin gerçeklesmelerinin son derece umut verici oldugunu söyleyen Erdogan," Dünya ekonomisi ciddi daralma riski ile yüzlesirken biz 2022 yili ilk çeyreginde yüzde 7, 3 oraninda büyüme kaydettik. Yarimda açikladigimiz yüksek alim fiyatlari , pirimler ve desteklerle çiftçimizin yaninda oldugumuzu gösterdik. Salgin günlerinde vatandaslarimizi nasil kaderine terk etmediysek korona sonrasi dönemde de hiç kimseyi tek basina birakmiyoruz. Rusya Ukrayna savasi ile tarihi zirveleri zorlayan petrol, dogalgaz ve emtia fiyatlarinin yol açtigi sikintilarda vatandaslarimizin yanindayiz. Bu dogrultuda vergi indirimlerinden hibeye, sosyal destek paketlerinden elektrik ve dogalgaz fiyatlarindaki sübvansiyonlara kadar bir çok adim attik. Vatandasimizin yükünü hafifletmek için konutlarda kullanilan dogalgazin fiyatinda yüzde 82’ye varan sübvansiyon sagladik. Hayat pahaliligini azaltmak için yaptigimiz defa karliklari kazanç vesilesi gören tamahkarlara firsat vermiyoruz. Vatandasimizin ekmegine asina kan dograyan bu firsatçilara kesinlikle göz açtirmayacagiz" diye konustu.



" Serbest piyasa ekonomisi kurallariyla uyusmayan fahis fiyat artislariyla insanimizin rizkina ulasan habis ellere karsi hukuki düzenlemeleri hayata geçirmeyi sürdürecegiz" diyen Erdogan," Türkiye’yi son 20 yildaki netameli süreçlerden nasil basariyla çikardiysak insallah su anki kriz ortamindan da anlimizin akiyla çikartacagiz. Yeni basari hikayeleriyle evlatlarimiza birakacagiz büyük ve güçlü Türkiye’nin taslarini dösemeye devam edecegiz. Mandaci ekonomistleri tetikçi akademisyenler, milletin felaketinden rant devsirmeye çalisan kifayetsiz muhterisler ne derse desin Türkiye saglam alt yapisi, üretim gücü, nitelikli insan kaynagi ile 21. Yüzyilin yükselen yildizlarindan biri olacaktir. Yeter ki biz bu süreçte umudumuzu asla kaybetmeyelim, biz felaket tellallarinin ufkumuzu karartmalarina izin vermeyelim. Biz milletimizle yeter ki aramiza kimsenin girmesine müsaade etmeyelim. Yeter ki biz hakkin rizasini gözeterek halkimiz için, gençlerimiz, kadinlarimiz, evlatlarimiz için çalismaya devam edelim. Allah’in izniyle gerisi muhakkak gelecek. Su an asilmaz görünen engeller önümüzden birer birer kaybolacaktir. Çünkü, bu kutlu davanin sahibi haktir, hak olan davada zafer muhakkaktir" dedi.

Kaynak: İHA