BAKMER'den Basaksehirli 400 Kadina Okuma Yazma Kursu

Basaksehir Belediyesi, 2021-2022 Yili Okuma Yazma Kurslari mezuniyet programi Mehmet Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi. 7 bilgi evinden 400 Basaksehirli kadin egitim aldi. Yeni mezunlarin sertifikalarini Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu verdi.

BAKMER'den Basaksehirli 400 Kadina Okuma Yazma Kursu
Basaksehir Belediyesi’nin hayata geçirdigi Basaksehir Kadin Aktivite Merkezi (BAKMER), ilçenin kadinlarina yönelik verdigi egitimlerin meyvelerini toplamaya basladi.

BAKMER tarafindan düzenlenen Okuma Yazma Kurslari’nin mezuniyet programi Mehmet Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçeklestirildi.

Sertifika törenine Basaksehir Kaymakami Ugur Turan, Basaksehir Belediye Baskani Yasin Kartoglu ve esi Kübra Kartoglu, Basaksehir Milli Egitim Müdürü Ahmet Çoskun katildi.



“Kurslarimiz sizlerle hayat buldu”

“Ögrenmenin yasi yoktur” diyerek kursiyerleri kutlayan Baskan Kartoglu, “Basaksehirli komsularimi can-i gönülden kutluyorum. Ilçemiz genelindeki bilgi evlerimizde açtigimiz okuma yazma kurslarimiz sizlerle hayat buldu, anlam kazandi. Ailelerinizden, islerinizden feragat edip kurslarimiza katildiniz. Fedakârliklarda bulundunuz; özveri gösterdiniz, gayret gösterdiniz. Ve tüm bu çabalarin sonunda hem basarili, hem de mutlu oldunuz” dedi.

Baskan Kartoglu, konusmasini su sekilde sürdürdü:

“Kendinize deger kattiginiz için öncelikle siz degerli komsularima, ardindan kurslarimizda emegi geçen çalisma arkadaslarima ve egitmenlerimize tesekkür ediyorum. Hepiniz kocaman bir alkisi hak ettiniz. Çesitli sebeplerden dolayi vaktinde yasayamadiginiz okul heyecanini, okuma yazma sevincini sizlere yasattigimiz için, inanin en az sizler kadar bizler de mutluyuz ve sevinçliyiz. Dönem basindan bu yana 7 bilgi evimizde 400 komsumuza okuma yazma kursu verdik. Bugün, 107 kursiyerimiz mezun oluyor. Mutlulugun sehri Basaksehir’imizde okuma yazma oranini, en kisa sürede en üst seviyeye çikarmaya kararliyiz. Kadin mutluysa aile mutludur, kadin mutluysa sehir de mutludur. Bunun en güzel örnegi sizlersiniz.”
Kaynak: İHA