Jandarma Teskilatinin 183. Yili Coskuyla Kutlandi

Devlet arsivlerinde adina 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da Içisleri Bakanligina baglanan ve yillardir vatandaslarin huzur ve güvenligini saglayan Jandarma Teskilati 183. yilini coskuyla kutladi.

Jandarma Teskilatinin 183. Yili Coskuyla Kutlandi


Devlet arsivlerinde adina 1839’dan itibaren rastlanan, 2016’da da Içisleri Bakanligina baglanan ve yillardir vatandaslarin huzur ve güvenligini saglayan Jandarma Teskilati, 183. yilini kutladi. Istanbul Il Jandarma Bölge Komutanliginda gerçeklesen programa Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, Istanbul Il Emniyet Müdürü Zafer Aktas, 1. Ordu Komutani Korgeneral Kemal Yeni, Istanbul Il Jandarma Komutani Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu ve Jandarma personelleri katildi.

Jandarma konulu sinevizyon gösterimiyle baslayan program, yemek organizasyonuyla son buldu.

"Jandarma Teskilatimiz 183 yildir vatanimizin ve milletimizin bekçisidir"

Jandarma Teskilatinin 183 yildir vatanin ve milletin bekçisi oldugunu dile getiren Istanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Yeryüzünde insanoglu var oldugundan beri, tarih sahnesinde nice milletler var oldu. Nice büyük medeniyetler insa edildi. Binlerce yillik tarihimizde; dilimizle, inancimizla, tarih suurumuzla, vatan anlayisimizla en köklü, en güçlü, en genis cografyalarda hüküm süren, yüksek medeniyetler kuran, asil bir milletin temsilcileriyiz. Ben yerine biz bir yerine biriz anlayisinin özü olan millet kavraminin en önemli sarti; sevinçte, keder ve tasada birlik ruhunu koruyabilmektir. Kardesligimize, bölünmez bütünlügümüze, can ve mal güvenligimize halel getirmeden gelecege umutla bakilmasini saglamak. Kamu güvenligi ve toplum huzurunu tehdit eden her türlü tesebbüse karsi koymak; vatanimizin her karsisinda kanun üstünlügünü hâkim kilmak devletimizin asli görevidir. Bu noktada; sehadet ve gazilik onuruyla taçlanmis, sanli bir maziye sahip Jandarma Teskilatimiz; 183 yildir, asayisten teröre genis bir alanda, kahramanca mücadelesiyle ser odaklarinin korkulu rüyasi, vatanimizin ve milletimizin yilmaz bekçisidir. Jandarma Teskilatimizin 183. kurulus yil dönümünü tebrik ediyorum" diye konustu.



"183’üncü yil dönümünü gururla kutlamanin onur, mutluluk ve heyecani içindeyiz"

Jandarma Teskilatinin 183’üncü yil dönümünü gururla kutlamanin onur, mutluluk ve heyecani içinde oldugunu belirten Istanbul Il Jandarma Komutani Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu, "Bugün, mensubu olmaktan gurur duydugumuz Jandarma Teskilatinin Kurulusunun 183’üncü yil dönümünü gururla kutlamanin onur, mutluluk ve heyecani içindeyiz. Basarilarla dolu 183 yillik köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanligi, kurulusundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmus, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlügünün korunmasi, milletimizin huzur ve güvenligi ile kamu düzeninin saglanmasi yönündeki hizmetleriyle, milletimizin her zaman takdirini kazanmis ve görev yaptigi kutsal vatan topraginin her noktasinda Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminati olmustur. Jandarma Teskilatinin 183’üncü kurulus yil dönümü vesilesiyle, basta Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaslari olmak üzere milletimizin birlik ve beraberligi, vatanimizin bölünmez bütünlügü ve Cumhuriyetimizin temel niteliklerinin muhafazasi için canlarini seve seve feda eden Aziz Sehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve sükranla anar, Jandarma Teskilatinin fedakâr personel ve ailelerine saglik, mutluluk ve esenlikler dilerim" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA