Emniyet Ekipleri Muhtarlarla Bulustu

Batman’da Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü tarafindan 2022 yili 1. sorumluluk alani huzur toplantisi yapildi.

Emniyet Ekipleri Muhtarlarla Bulustu


Toplum destekli polisligin polis teskilati ile halk arasindaki iliskiyi güçlendirdigini aktaran Toplum Destekli Polislik Sube Müdürü Hakan Nakisyapar, “2022 yili ilk 6 ayinda 14 çalismayla toplam 2 bin 122 ögrenciye bilgilendirme çalismasi yapilmistir. Ilimizde birçok noktada stantlar kurarak, KADES uygulamasi hakkinda bilgilendirme faaliyetleri yapilmaktadir. Muhtarlarimiz araciligiyla vatandaslarimiz tarafindan iletilen durumlar tarafimizca ilgili birimlere iletilmektedir. 2022 yili ilk 5 ayi içerisinde gelen bildirimlerden 16 tanesi asayis sube müdürlügüne, 1 tanesi çocuk sube müdürlügüne, 15 tanesi narkotik sube müdürlügüne, 2 tanesi trafik tescil ve denetleme sube müdürlügüne ve 14 tanesi belediyeye olmak üzere yönlendirilmeler yapilmistir. 14 metruk bina için bildirim yapildi. Yikilmasi için islem baslatilan metruk bina sayisi 11, belediyeden cevap beklenen bina sayisi 2 ve izole altina alinan bina sayisi 1’dir” dedi.



“Batman 37. sirada”

Yapilan uyusturucu operasyonlari ve en iyi narkotik polisi anne uygulamasi hakkinda bilgi veren Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürü Murat Dokumaci ise, “Ilimiz narkotik maddeler yönünden hem hedef hem de geçis güzergâhinda. 2022 yili uyusturucu risk raporuna göre Batman, uyusturucu kullaniminda 81 arasinda 37. sirada. Son 3 yilda uyusturucu madde ticareti yapan sahislara yönelik 543 operasyon yapilmis, 953 süpheli yakalandi. Uyusturucu madde kullanan sahislara yönelik 2 bin 197 operasyon yapilmis 2 bin 953 kullaniciya adli islem yapilmistir. Son üç yilda 3 ton 470 kilo kubar esrar, 48 kilo toz esrar, 154 kilo metamfetamin, 8 kilo eroin, 5 kilo bonzai ve 13 bin 333 adet uyusturucu hap ele geçirilmistir. En çok operasyon yapilan mahalleler arasinda Bahçelievler, Kültür, Yeni Mahalle, Iluh, Gültepe ve Seyitler Mahallesi yer aliyor. il merkezinde 264 metruk bina tespit edilmis 242’si yikilmis, 22’sinin belediyedeki islemleri devam etmektedir. Uyusturucu ve madde bagimliligi ile mücadelede En Iyi Narkotik Polisi Anne Projesiyle bugüne kadar 13 bin 348 anne ve anne adayina bilgilendirme yapildi” seklinde konustu.



Toplantiya, Toplum Destekli Polis Sube Müdürü Hakan Nakisyapar, Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürü 3. Sinif Emniyet Müdürü Süleyman Sahin, Bilgi Teknolojileri ve Haberlesme Sube Müdür Vekili Emniyet Amiri Süleyman Sahin, Siber Suçlarla Mücadele Sube Müdür Vekili Emniyet Amiri Hüseyin Ertugrul Kafkas, Asayis Sube Müdürü Vekili Emniyet Amiri Salih Öksüz, Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdür Vekili Emniyet Amiri Fatih Karadeniz, Il Emniyet Müdür Yardimcisi 2. Sinif Emniyet Müdürü Fatih Mehmet Ersoy ve merkeze bagli 49 mahalle muhtari katildi.

Kaynak: İHA