Hakkari'de 'Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik' Standi Kuruldu

Hakkari Il Jandarma Komutanligi ve Il Emniyet Müdürlügü ekipleri tarafindan "Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik" slogani ile stant kuruldu.

Hakkari'de 'Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik' Standi Kuruldu
Türkiye genelinde kara yolu trafik güvenligi çerçevesinde farkindaligi artirmak için düzenlenen etkinlikler devam ediyor. Hakkari Il Jandarma Komutanligi ve Il Emniyet Müdürlügü ekipleri, "Yayalar Için 5 Adimda Güvenli Trafik" slogani ile Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binasi önünde stant kurularak, "Yaya yolunda ilerle", "Görünür ol", "Trafik isiklarini takip et", "Yaya geçidi kullan", "Yola odaklan" basliklari altinda hazirlanan brosürleri vatandaslara, "Dikkat hayat çikabilir" yazili brosürleri de sürücülere dagitti.

Açiklamalarda bulunan trafik ekipleri, 7-13 Mayis Karayolu Trafik Haftasi özelinde yaya güvenligini ön plana çikaran etkinlikler de düzenleyeceklerini söyleyerek, “Özellikle bu sene yayalar için 5 adimda trafik güvenligi temali etkinlikleri ön plana çikarmak istiyoruz. Çünkü maalesef trafik kazalari neticesinde meydana gelen can kayiplari ve yaralanmalarda yayalarimizin sorumlulugu da önem teskil ediyor. Trafik kazalarini önlemek için bu yil Karayolu Trafik Haftasi dolayisiyla ‘Öncelik yayanin, öncelik hayatin’ sloganiyla özellikle yayalarin güvenligi konusunu ele aldik. Trafikte ve sokakta ilerlerken öncelikle yaya yolundan ilerleyin diyoruz. Görünür olun diyoruz. Çünkü görünür olmak trafik kazalarinda can güvenligi bakimindan oldukça mühim. Trafik isiklarina muhakkak riayet edin diyoruz. Bir diger önemli baslik ise yaya geçidini kullanalim. Yaya geçidi disinda baska bir geçit olmayan yerde can güvenliginizi riske atacak bir takim seyleri yapmayalim istiyoruz ve yola odaklanmak gerektigini düsünüyoruz" dediler.
Kaynak: İHA