Sinoplu Çiftçilere Çeltik Tohumu Hibesi

Sinoplu çeltik üreticilerine çeltik tohumu hibe destegi tamamlandi. Dagitilan ‘85 ton’ çeltik tohumuyla proje, belirtilen ‘90 ton’ hedefinin altinda kaldi.

Sinoplu Çiftçilere Çeltik Tohumu Hibesi
Eski Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, ocak ayinda Sinop’ta yaptigi ziyaret sonrasi Sinop’a ait müjdeler arasinda ‘8 bin 500 dekar alanda çeltik üretiminin desteklenmesi’ ve ‘90 ton çeltik tohumu dagitilmasi’ projelerini duyurmustu. Sinop Tarim Il Müdürlügünce takibi yapilan projede Duragan, Boyabat, Saraydüzü ilçelerinde çiftçinin talebine istinaden dagitimi tamamlanmasinin ardindan, son olarak da merkez ilçedeki çiftçilere dagitim saglandi.

Proje hedefin altinda kaldi

Tarim Il Müdürlügü, Sinop’ta toplam 85 ton çeltik tohumu dagitildigini duyurdu. Eski bakan Bekir Pakdemirli’nin belirttigi ‘90 ton çeltik tohumu’ hedefine ulasilamadigi kaydedildi.

Sinop Tarim Il Müdürü Fatih Önlem yaptigi açiklamada, “Duragan, Boyabat, Saraydüzü ilçelerimiz ve son olarak merkezde dagittigimiz 37 ton çektik ile ilimiz toplaminda 85 tona ulastik. Yüzde 50 hibeli olan sertifikali tohumlarin üreticilerimize hayirli ve bereketli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA