Küba'da Oteldeki Patlamada Can Kaybi 22'Ye Yükseldi

Küba’nin baskenti Havana’daki bir otelde meydana gelen patlamada hayatini kaybedenlerin sayisi 22’ye ulasirken, en az 70 kisinin de yaralandigi açiklandi.

Küba'da Oteldeki Patlamada Can Kaybi 22'Ye Yükseldi
Küba’nin baskenti Havana’da dün tarihi Saratoga Otel’de meydana gelen patlamanin bilançosu artiyor. Küba Devlet Baskanligi tarafindan yapilan açiklamada, gaz sizintisi sonucu meydana gelen siddetli patlamada hayatini kaybedenlerin sayisinin 22’ye yükseldigi, en az 70 kisinin ise hastaneye kaldirildigi bildirildi.

Ölenler arasinda hamile bir kadin ile 1 çocugun bulundugu aktarildi. Patlamanin siddetiyle otelde büyük yikim meydana gelirken, enkaz altinda kalan kisiler için baslatilan arama kurtarma çalismalari sürüyor.

"Talihsiz bir kaza"

Küba Devlet Baskani Miguel Diaz-Canel, yaralilarin çogunun tedavi edildigi Calixto Garcia Hastanesinden ayrilirken yaptigi açiklamada, "Bu bir bomba ya da saldiri degil, talihsiz bir kaza" ifadelerini kullandi. Küba Turizm Bakani Juan Carlos Garcia ise ilk bilgilere göre patlamada hiçbir yabancinin ölmedigini veya yaralanmadigini ifade etti.

96 odali otelin önümüzdeki birkaç gün içinde yeniden açilmaya hazirlandigi, isçilerin son hazirliklari yaptigi ögrenildi.

Patlamanin meydana geldigi otelin arkasinda bulunan bir okul olaydan etkilenmezken, yetkililer tüm çocuklarin güvenli bir sekilde tahliye edildigini duyurmustu.
Kaynak: İHA