Kahramanmaras'in El Sanatlari Amerika'da Açildi

Kahramanmaras Ticaret ve Sanayi Odasi Kadin Girisimciler Yönetim Kurulu Üyesi Doktor Binnur Özkar’in girisimleri ile Kahramanmaras el sanatlari sergisi ziyarete açildi.

Kahramanmaras'in El Sanatlari Amerika'da Açildi
Amerika Birlesik Devletleri Aziz Sancar Türk Kültür Merkezindeki sergi açilisinda konusan Dr. Özkar, “Aziz Sancar Vakfi’nin Türk kültürünün tanitimi ve Türk ögrencilere olan destegine katki saglamak amaciyla Kahramanmaras el sanatlarini sergilemek istedik. Öncelikle yönetim kurulu üyemiz Nazli Ceylan Balduk Kurtul ve Baskanimiz Sahin Balcioglu’nun destekleri ile kisa zamanda proje hayata geçirildi. Ürünler temin edildi. Türkiye Cumhuriyeti Miami Baskonsolosu Feyza Barutçu Altug hanimefendinin Disisleri ile yaptiklari görüsmeler sonucunda ürünler vakfa ulastirildi” dedi.

Nobel ödüllü Prof. Dr. Aziz Sancar ise, “Doktor Binnur Özkar’in vakfimizda gösterdigi gayretli çalismalari ve Kahramanmaras Ticaret ve Sanayi Odasinin cömert girisimleri ile Kahramanmaras el sanatlarini vakfimizda sergilemekten mutluluk duyuyoruz. Kahraman sehrinize nazik davetiniz için ayrica tesekkür ediyorum. Yakin zamanda esim Gwen Sancar ile beraber ziyaret etmeyi arzu ediyoruz” dedi.

Sergide kentin el oyma sandigindan bakir islemeli ürünlerine, sim sirmadan bakir ve altin islemeciligi gibi birbirinden farkli ürünler yer aliyor.
Kaynak: İHA