Meksika'da 4 Kisi Sahte Kokainden Öldü

Meksika’da sahte kokain tüketen 5 kisiden 4’ü hayatini kaybederken, diger sahsin da saglik durumunun ciddi oldugu açiklandi.

Meksika’nin Jalisco eyaletinin Zapopan sehrinde geçtigimiz çarsamba günü katildiklari cenaze töreninde uyusturucu madde kullanan 5 kisi, olaydan birkaç saat sonra fenalasarak hastaneye kaldirildi. Hastanede yapilan müdahaleye ragmen sahte kokain kullananlardan 4’ünün solunumunun durmasi sebebiyle hayatini kaybettigi, digerinin ise saglik durumunun ciddi oldugu açiklandi.

Sahte uyusturucu madde kullananlarin ölmeden önce polise verdikleri ifadede kokain kullandiklarini belirttikleri açiklanirken, yakinlari ise kokain kullananlarin kisa süre önce Kolombiya’yi ziyaret ettiklerini söyledi.



Jalisco Eyaleti Bassavciligi, olayla ilgili sorusturma baslatildigini, tüketilen maddenin türünü ve nereden elde edildigini arastirdiklarini bildirdi. Tüketilen maddenin ne olduguna dair henüz bir resmi açiklama yapilmazken, ölümcül bir uyusturucu maddesi olan fentanil oldugu iddia edildi.
Kaynak: İHA