Bigadiç'de Et Ve Süt Festivali Basladi

Balikesir’de 6. Bigadiç Et ve Süt Festivali, yapilan kortej yürüyüsü ile basladi.

Bigadiç'de Et Ve Süt Festivali Basladi
Balikesir’in Bigadiç ilçesinde bu yil 6.’si gerçeklestirilen Et ve Süt Festivali, 6-8 Mayis tarihleri arasinda gerçeklestiriliyor. Festival yapilan kortej yürüyüsü ile basladi.

Park Otel önünden baslayan yürüyüse eski TBMM Baskani Cemil Çiçek, eski Çevre ve Sehircilik Bakani Idris Güllüce, Bigadiç Kaymakami Mehmet Halis Aydin, AK Parti Balikesir Milletvekilleri Mustafa Canbey, Belgin Gökçe Uygur, Bigadiç Belediye Baskani Ismail Avcu, Balikesir Il Emniyet Müdürü Hasan Onar, daire müdürleri, vatandaslar ve ögrenciler katildi.

Atlar esliginde ögrencilerin açtigi dev Türk bayragi ile gerçeklestirilen kortej yürüyüsü, Yüzüncü Yil Parki önünde son buldu. 4 Eylül Okulu ögrencilerinin halk oyunlari gösterisi sonrasi açilis konusmasi yapan Bigadiç Belediye Baskani Ismail Avcu, Hidirellez’in baslangicinda böyle bir organizasyon yaptiklarindan duydugu memnuniyeti dile getirdi. Baskan Avcu, festivali yillarca sürdürmek istediklerini ve yapilan uzun arastirmalar sonucu çesitli mübadele ve savaslarda canlarini feda eden tespit ettikleri 350 sehit için yaptirdiklari Sehitler Aniti’ni festivalde açacaklarini söyledi.



"Et ve süt konusunda Bigadiç’in ovalari ve hayvanlari öne çikar"

Programda konusan Balikesir Milletvekili Mustafa Canbey de Bigadiç’in ev ve süt konusunda ovalari ve hayvanlariyla her zaman öne çiktigini söyledi.

Canbey, "Sehrimize katma deger katan ve sürekli üreten bir sehir olarak taniyoruz biz Bigadiç’i. Açilisini yapacagimiz Sehitler Aniti çalismasi için de Belediye Baskanimiz Ismail Avcu ve emegi geçenlere tesekkür etmek istiyorum" dedi.



"Üretim ve köklerimize dönüs seferberligine ihtiyacimiz var"

Eski Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisligi Bakani Idris Güllüce, ülke olarak iki önemli seferberlige ihtiyacimiz oldugunu söyledi.

Bunlardan birisinin üretim seferberligi oldugunu belirten Güllüce, digerinin ise köklerimize dönüs seferberligi oldugunu söyledi.

Güllüce, "Bana göre bu festivalde her ikisi de var. Hem et ve süt üretimiyle ilgili bir festival, bir de köklerimizi sahiplenmek. Bize bu vatani birakan sehitlerimizin Allah mekanlarini cennet etsin. Biz asirlarca gidenin dönmedigi, agitlar yakildigi, gitti de dönmedi diye türkülerin söylendigi ülkenin çocuklariyiz. Bin yil bu vatani vatan edebilmek ancak o sehitlerimizin kanlarinin ruhumuza verdigi askla olmustur. O yüzden sehitlerimize yaptigi bu hizmet ve festivalden dolayi baskanimizi tebrik ediyorum" dedi.

Eski Meclis Baskani Cemil Çiçek, festival isminin gelecek yil senlige çevrilmesini istedi. Konusmasinda yapilan Sehitlik Aniti’nin önemine dikkat çeken Çiçek, "Tarihi bilmek sehitleri, gazileri bilmektir, onlarin mirasina sahip çikmaktir. Her vesile ile bilmeliyiz ki bu cografya sehitlerimizin kani ile bedeli ödenmis bir cografyadir. Arabistan topragini kazarsiniz 3-5-10 metre altindan petrol çikar. Filanca ülkenin topragini kazarsiniz altindan dogalgaz çikar, altin madeni çikar, kömür madeni çikar Anadolu cografyasini iki metre kazin her metrekaresinden bir sehit kemigi çikar. Onun için bunun idraki içinde olmaliyiz, bunu iyi anlamali, iyi bilmeliyiz. Gençlerin bilmesi, bizim ögretmemiz gerekir. Bunlari gençlerimize anlatamazsak, bu festivaller vesilesiyle gençlerimize bu hatirlatmalari yapamazsak honki ponki nesli ile bir yere varamayiz" dedi.

Kortej dron ile de görüntülendi.
Kaynak: İHA