Turkcell Granfondo Yol Bisiklet Yarisi Istanbul'da Basliyor

Türk bisikletine yeni bir soluk getiren GranFondo Yol Bisiklet Yarisi, 12 Haziran Pazar günü, Beykoz Belediyesi’nin katkilariyla gerçeklestirilecek. Yerli ve yabanci 2 bin bisikletçi, Beykoz’da, bogaz manzarasi esliginde baris için pedallayacak.

Turkcell Granfondo Yol Bisiklet Yarisi Istanbul'da Basliyor
Türk sporunun en büyük destekçisi Turkcell, geçen sene ilkini gerçeklestirdigi ve büyük bir ilgi gören Turkcell GranFondo Serisi’nin ikincisini de Istanbul’da baslatiyor. Türk bisikletinde yeni bir heyecan katan serinin açilis yarisi 12 Haziran Pazar günü Beykoz’da yapilacak. Beykoz Belediyesi’nin önünden verilecek startta yer alan bisikletçiler varis için pedallayacak. Yaristan elde edilecek gelirle tüm dünyada savas magduru olan çocuklar için fon olusturulacak. Istanbul’daki bisiklet sölenine katilmak isteyen bisikletçiler ‘Turkcell GranFondo Serisi’ uygulamasi ya da internet sitesi üzerinden kayitlarini yapabilecek.

Kisa parkur 40 km, uzun parkur 82 km

Geçen yil Istanbul’da düzenlenen ilk ’Granfondo’ yol bisiklet yarisi unvanini elde eden GranFondo Istanbul, bu yil da 40 km’lik kisa ve 82 km’lik uzun parkurdan olusacak. Mücadeleye Istanbul Bogazi’nin essiz manzarasinda baslayacak olan yerli ve yabanci 2 bin bisikletçi, Yoros Kalesi, Anadolu Kavagi ve Polonezköy gibi Istanbul’un tarihi ve dogal güzellikleri arasinda bir rota takip ederek yeniden Beykoz’daki bitis noktasina gelecek.

Yaris öncesi bisiklet söleni

Turkcell GranFondo Istanbul yarisindan önce Istanbul, Bisiklet Festivali’ne de ev sahipligi yapacak. Beykoz Sahili’nde 10-12 Haziran tarihleri arasinda gerçeklestirilecek festivale tüm bisiklet paydaslari da ortak olacak.
Kaynak: İHA