Vali Epcim Açiklamasi 'Tüm Köyleri Asfalta Kavusturma Hedefimize Yogunlastik'

Bayburt Merkez Köylere Hizmet Götürme Birligi Dönem Basi Meclis Toplantisi Ögretmen Evi’nde gerçeklestirildi.

Vali Epcim Açiklamasi 'Tüm Köyleri Asfalta Kavusturma Hedefimize Yogunlastik'
Toplantida yatirimlara iliskin açiklamalarda bulunan Vali Cüneyt Epcim, yaz sezonuyla yapimina baslanacak projeleri degerlendirdi. Köy muhtarlarinin yogun katilimiyla gerçeklestirilen toplantida ayrica bir yil süreyle görev alacak birlik encümenlerinin seçimi de gerçeklestirildi.

Vali Epcim Bayburt Valiligi olarak degisik zamanlarda düzenlenen toplantilarla muhtarlarla bir araya geldiklerini söyledi.

Bayburt’ta gündemde yer tutan önemli sorunlari yavas yavas çözüme kavusturduklarini bildiren Vali Epcim, pandeminin zorluklarina karsin geçen yilin son derece basarili geçirildigine dikkat çekti.

Yeni sezonun baslangicinda yeni yatirim döneminin hayirlara vesile olmasini temenni eden Vali Epcim, “Basta Milletvekilimiz ve siyasi erkân ile çok degisik zamanlarda bakanlarla yaptigimiz ziyaretler, çesitli dis fonlardan getirdigimiz kaynaklarla geçen yili çok basarili bir sekilde atlattik diye düsünüyoruz. Geçen yil önemli isler yaptik. Hem asfaltta, hem içme suyunda hem de diger konularda Bu yila geldigimizde özellikle asfalt altyapisinda bitüm fiyatlari yaklasik yüzde 230 gibi bir zam gördü. Bunun verdigi zorlukla mücadele edecegiz. Fakat bu zorluk var diye köylerimizi asfaltsiz birakmayacagiz, özellikle hedefledigimiz; tüm köylere asfalt ulastirma konusundaki hassasiyete yogunlastik. Bunu da bu yil insallah çözecegiz.” diye konustu.

Köyler arasinda her hangi bir ayrim yapilamayacagina vurgu yapan Vali Epcim, kimi köylerde kroniklesen sorunlara kritik dokunuslar yaparak çözüme kavusturduklarinin altini çizdi.

Vali Epcim, KÖYDES ödeneklerinde yüzde 15’lik bir artis saglandigini ve daha fazla kaynak için yogun çaba içerisinde olduklarina dikkat çekti.

Bu dogrultuda bir takim ziyaretler gerçeklestirilecegini bildiren Vali Epcim, söyle devam etti: “Bayburt’un ihtiyaçlarini, sizlerin ihtiyaçlarini gidermek için büyük bir gayretimiz olacak. Geçen sezona da bu sekilde baslamistik fakat sezon sonu planladigimizin iki kati is basardik.”

Vali Epcim, muhtarlarin, vatandaslarin taleplerini dile getirdigini ve bu anlamda kendilerine gelen talepleri çok degerli gördüklerini kaydetti.

Muhtarlari ayni zamanda bir kanaat önderi olarak degerlendirdiklerine isaret eden Vali Epcim, bu anlamda da kendilerini çokça önemsediklerine vurgu yapti.

Il Genel Meclis Baskani Bülent Yardimci da 2022 yilini geçen yila göre daha rahat geçireceklerini ümit ettiklerini ifade etti.

Katilimcilara tesekkür eden Baskan Yardimci, toplantinin hayirli olmasini diledi.

Konusmalarin ardindan birlik 2021 yili kesin hesabi oylamaya sunuldu. Meclis kararlari ve çalisma programinin görüsülmesi sonrasinda birlik encümen seçimine geçildi.

Yapilan seçimle Il Genel Meclis Üyeleri ve köy muhtarlari arasindan birlik meclisinde görev alacak dört isim belirlendi. Buna göre Il Genel Meclis Üyeleri Baris Bayram ve Ali Fuat Degirmenci ile muhtarlardan Fatih Tas ve Arif Aktürk birlik meclisinde bir yil süreyle encümen üyeligine seçildi.

Toplanti muhtarlarin çesitli konularda taleplerinin dinlenmesiyle sona erdi.

Toplantiya Vali Yardimcisi Göksel Yüksel, Köylere Hizmet Götürme Birligi Mali Yetkilisi Erkan Karakoyun, Il Özel Idare Genel Sekreteri Hayrettin Koçyigit ile ilgili kurum temsilcileri katildi.

Kaynak: İHA