Sicaktan Bunalan Vatandaslar Eksisu'ya Akin Ediyor

Erzincan merkeze 14 kilometre uzaklikta bulunan Eksisu Mesire Alani, sicak havalarin baslamasi ile ziyaretçi sayisini arttirdi.

Sicaktan Bunalan Vatandaslar Eksisu'ya Akin Ediyor
Yaz aylarinin vazgeçilmezi pikniklerin gözde alanlarindan olan Eksisu Mesire Alani tatilciler ile dolup tasiyor. Ailelerin sicak havalarda vakit geçirebilecekleri, çocuklarinin gönül rahatligiyla oyun oynayabilecegi bir merkez olan Eksisu, piknik alanlari, çocuk parklari, akarsulari, gölü, kus cenneti, büyük bir çimenli meydani ve buz gibi akan dogal maden suyu ile yil boyu ziyaretçilerini agirlamaya devam ediyor. Yesilin ve dogal güzelliklerin adresi olan Eksisu Mesire Alani yaz sezonunda dolup tasarken, sicaktan bunalan vatandaslar hem egleniyor hem de piknik yapma imkâni buluyor.

Eksisu Mesire Alani’na ailesi ile birlikte piknik yapmak için gelen Yusuf Ugurlu, sehrin stresini burada attiklarini belirterek, “Eksisu, mesire alani olarak çok güzel. Hafta sonlari daha da kalabalik oluyor. Biz de akrabalarimiz ile geldik piknik yapmaya. Sehrin stresini burada gelip atiyoruz” dedi.

Aileleri ile birlikte piknige gelen çocuklar ise park alanlarini çok sevdiklerini söyleyerek eglenmenin tadini çikariyorlar.

Üniversitenin bitmesine çok az bir zaman kalmasiyla mezun olacak ögrenciler de toplanarak keyifli vakit geçiyor. Arkadaslariyla birlikte mezuniyet öncesi son günlerini geçirdiklerini ifade eden Ömer Erdogan, “Eksisu yani tabiri caizse Erzincan’in gururu diyelim. Sinif arkadaslarimizla toplanip geldik. Mangal esliginde piknigimizi yaptik. Bu sene mezun olacagiz nasipse. O yüzden gezip tatilimizi yaparak keyfimize bakiyoruz. Kus cenneti olsun, suyu olsun, piknik alani, mesire alanlari olsun çok güzel ve herkese tavsiye ederim. Havalarda sicak ama bizim isimize geliyor açikçasi. Çünkü soguk oldugunda gelemiyoruz böyle eglenemiyoruz” diye konustu.

Ziyaretçiler, piknik sonrasi ise yanlarinda getirdikleri bos siselere ‘Eksisu’ denilen dogal maden suyundan doldurarak evlerine götürüyor.
Kaynak: İHA