Market Çalisani Ücreti Yetersiz Bulunca Çilek Isine Girdi Açiklamasi Yillik Kazanci 800 Bin TL

DIYARBAKIR – Batman’da markette çalisan genç girisimci, ücreti yetersiz bulunca çilek üretimi isine girdi. Yillik kazanci 800 bin TL’yi bulan genç üretici Bayram Dogan, satislardan memnun oldugunu dile getirdi.

Market Çalisani Ücreti Yetersiz Bulunca Çilek Isine Girdi Açiklamasi Yillik Kazanci 800 Bin TL
Batman’in Sason ilçesinde yasayan 30 yasindaki Bayram Dogan, bir markette çalisiyordu. Ücreti yetersiz bulan dogan, ailesinden 15 yildir devam ettigi çilek üretimi isine girdi. Ürettigi çilekleri Diyarbakir-Bingöl karayolunda satisa çikartan genç girisimci, yilda dört kere verim aldigi satislardan memnun oldugunu dile getirdi.

Daha önce markette çalistigini, ücretin kendisini kurtarmadigini ifade eden Bayram Dogan, çilek isine girdigini söyledi.

Kendisinin yeni girdigini, ailesinin 15 yildir bu isi yaptigini hatirlatan Dogan, “Yillik dönümüne 40 bin TL kazaniyoruz. 4 verimi var, üç mevsim çilek veriyor. Totalde 20 dönüm arazide yetistiriyoruz. Su anda Diyarbakir-Bingöl karayolundayiz, kasa bazinda satiyoruz. Küçük kasa 35 TL iken büyükleri ise 150 TL. Marketten daha uyguna geliyor. Nedeni ise, topraktan direkt burada tezgâha gelmesi. Hepsi yerli ürün serasiz, ilaçsiz. Hiçbir sekilde bunlarda gübre kullanmiyoruz. Su an ilk parti geldi, yaza dogru ikinci parti gelecek. Normalde buraya da getirip satiyoruz, Batman kara yolunda da satiyoruz. Fiyati bizi kurtariyor. Yakit fiyatlari biraz zorlamasina ragmen, su anda memnunuz çok sükür” dedi.

Karayolunda çilek alan müsterilerden Fatih Yiltas, “Tattim, yerli ürün oldugu için digerleri gibi degil, çok güzel. Bu yoldan geçtigimde aliyorum, simdi geçerken görünce yine alip eve götürecegim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA