Köycegizli Minikler Için 'Kuran'a Geçis Töreni' Düzenlendi

Mugla’nin Köycegiz ilçesinde Kur’an-i Kerim okumaya baslayan minikler için tören yapildi.

Köycegizli Minikler Için 'Kuran'a Geçis Töreni' Düzenlendi


Köycegiz Müftülügü Toparlar 4-6 yas Kuran Kursu B subesi ögrencileri için ’Kuran’a Geçis Töreni’ gerçeklestirildi.

Törende 4-6 yas grubu çocuklar, Kuran-i Kerim okurken, bazi çocuklar da ögrendikleri dualari okudu. Kuran’a geçis töreni için hazirlanan pasta Ilçe Müftüsü Ahmet Karagöz ve çocuklar tarafindan kesilirken ögrenci velilerinin heyecani ise gözlerinden okundu.

Ilçe Müftüsü Ahmet Karagöz; “Kuran Kursumuzda 4-6 yas grubu sabah ve öglenden sonra olmak üzere iki sinif halinde egitime devam etmektedir. Daha önce ögleden sonraki kursa devam eden çocuklarimiz için tören yapilmisti. Bu gün de sabahtan kursumuza gelen çocuklarimizin heyecan ve sevincine ortak olmak için geldik. Müftülügümüze bagli diger Kuran Kurslarimizda da büyüklere yönelik kurslarimiz devam ediyor. Ayrica Cumartesi ve Pazar günleri de çalisanlara, memurlara yönelik kurslarimiz sürüyor. Müftülük olarak 4-6 yas egitim ögretimini çok önemsiyoruz. Küçük yasta çocuklarimiz hem egleniyorlar ve hem de eglenerek degerlerimizi, Kuran-i Kerimi, örf ve adetlerimizi ögreniyorlar. Yavrularimizin hayatlari boyunca dinine, vatanina ve milletine hizmet eden, faydali birer insan olarak yetismelerini Yüce Mevla’dan temenni ve niyaz ediyorum. Siz degerli ailelerimizi ve 4-6 yas Kuran Kursu ögreticisi Feride Hoca Hanimi ve tüm Kuran Kursu hocalarimi kutluyorum” dedi.

Müftü Karagöz, konusmasindan sonra Kur’an okumaya baslayan ögrencimizle birlikte günün anisina hazirlanan pastayi kesti. Ögrencilere yapilan ikramlar, çesitli hediyelerin verilmesi ve akabinde hatira fotografi çekimi ile program sona erdi.
Kaynak: İHA