Hirsizlar Çaldi, Mahalleli Kendi Imkanlariyla Yeniden Takti

Eskisehir’de yaklasik 10 gün önce hirsizlar tarafindan çalinan mezarlik kapilarinin yerine, mahalle halki kendi imkânlariyla yenilerini yapti.

Hirsizlar Çaldi, Mahalleli Kendi Imkanlariyla Yeniden Takti
Edinilen bilgilere göre, Odunpazari ilçesi Karacasehir Mahallesi’nde bulunan mezarliga ait demir kapilar, 20 Mayis tarihinde kimligi belirsiz kisiler tarafindan çalindi. Olayla ilgili inceleme baslatan Odunpazari Ilçe Jandarma Komutanligi ekipleri, demir kapilari çalan süphelilerin kimliklerini ve olayda kullanilan aracin plakasini kisa sürede tespit etti. Kent merkezinde yapilan operasyonda gözaltina alinan Osman A. ve Hüsamettin A., alinan ifadelerinde hirsizlik olayini gerçeklestirdiklerini itiraf etti. Adliyeye sevk edilen süpheliler tutuklanarak Eskisehir L Tipi Kapali Ceza Infaz Kurumuna gönderildi.

Mahalleliler kendi imkânlariyla kapilari yaptirdi

Hirsizlarin yakalanma sürecinde mezarligin kapisiz olmasi nedeniyle mahalle halki harekete geçti. Kendi imkânlariyla kapilari yaptirma karari alan vatandaslar, imece usulüyle kapilari yeniledi. Kendi aralarinda malzeme, boya ve mentese gibi malzemeleri hazirlayan vatandaslar, kapilari yenileyerek mezarligin eski haline dönmesini sagladi.

“Basimiza gelmeyecek bir olay geldi, buna da sükür diyoruz”

Mezarlik kapilarinin imece usulüyle yaptirildigini söyleyen Karacasehir Mahalle Muhtari Murat Çelik, “Hirsizlar bir haftayi geçmeden yakalandi. Ancak biz bu asamada mahalle halki olarak ‘kapilarimiz bu sekilde olmasin’ dedik. Hemen mahalle halki olarak kendi imkânlarimizla, maddi ve manevi olarak kapilarimizi yaptik. Yaptigimiz gün de hirsizlarin yakalandigini ögrendik. Mezarlik kapilari neden çalinir? Mezarlik girisinde yaziyor, ‘Her nefis ölümü tadacaktir’ diye. O insanlarin gidecegi yer de burasi. Mahallede bazilari ‘demir benden’, bazilari ‘boya benden’, baskasi ‘mentese benden’ dedi ve bir sekilde birlik ve beraberlik olduk. Imece usulü olarak kapilarimizi yaptirdik. Eskisinden daha iyi oldu fakat çalinmasiydi çok daha iyi olacakti. Kimin aklina gelir, mezarlik kapilari çalinacak? Basimiza gelmeyecek bir olay geldi, buna da sükür diyoruz” dedi.

Kaynak: İHA