Gerze Kaymakami Dundar Açiklamasi 'Kaynaklarimiz Az, Yapacagimiz Ihtiyaç Duydugumuz Hizmet Çok'

Sinop Gerze Ilçe Kaymakami Tekin Dundar, muhtarlardan bu seneyi ’istisnai bir yil’ olarak kabul etmeleri gerektigini vurgulayarak, “Kaynaklarimiz az, yapacagimiz ihtiyaç duydugumuz hizmet çok” dedi.

Gerze Kaymakami Dundar Açiklamasi 'Kaynaklarimiz Az, Yapacagimiz Ihtiyaç Duydugumuz Hizmet Çok'
Sedat Isidi Kültür Sanat Merkezinde Gerze Kaymakami Tekin Dundar baskanliginda mayis ayi muhtarlar toplantisi yapildi.

Kaymakam Tekin Dundar, köy muhtarlarinin ana ilgi alaninin köy yollari, içme suyu sikintilari oldugunu ve kendilerinin de ana gündeminin bu konular oldugunu dile getirdi. Dundar, “KÖYDES programimiz açiklandi, sizler de biliyorsunuz, takip ediyorsunuz. Tüm köy sorunlarimizi, ihtiyaçlarimizi karsilama noktasinda imkânlar yeterli mi bir yilin? Mümkün degil, öyle olsa zaten bu saate kadar devam etmezdi. Bir de isin dogasinda olan, habire ihtiyaç artiyor veya yaptiginiz bir is eskiyor, yipraniyor yenilenmesi gerekiyor. Bu noktada sürekli is kalemimiz bir kenarda besleniyor açikçasi. Ama biz de elimizden geldigince sizlere devletimizin özel idarenin imkânlariyla sizlere ne kadar çok yapabilirsek, hiç geri durmadan mevsimi de verimli kullanarak, çünkü biliyorsunuz burada is mevsimi de kisa. Mayis ayinin sonu gelmis, daha yeni havalar isinmaya basladi.

Bu sene yagis da bol oldu, kar, yagmur bayagi bereketli oldu. Bu hem çalismanizi zorlastiriyor, öbür yandan yaptiginiz tesislere zarar veriyor. Heyelanlar toprak kaymalari oluyor, yollari bir yandan yapiyorsunuz bir yandan göçüyor. Maalesef su sorunlari olusuyor, afetler olusuyor onlara yönelmeniz gerekiyor. Bu durumlari asmak için de tabii ki hep beraber çaba içindeyiz” diye konustu.



“Kaynaklarimiz az, yapacagimiz ihtiyaç duydugumuz hizmet çok”

Kaymakam Dundar söyle devam etti:

“Bu seneki is programimizi zaten olusturduk. En temel ve en çok talep edilen is kalemi yol, yollarin standardinin yükseltilmesi. Yollarin iyilestirilmesi noktasinda özel idaremize talep olusturdunuz. Biz de KÖYDES’e bu sekilde teklifte bulunduk. Yine ufak tefek içme sulariyla ilgili de problemleri olan yerlesim birimlerimiz var. Kaynagi onarilmasi, yenilenmesi gereken sebekeler var. Buranin sulari biraz kireçli oldugu için yapilan tesisler, çok uzun ömürlü olamiyor borular tikaniyor. Onlari da tabi ki yenilenmesi gerekiyor. Onlari da yapma noktasinda biz hep beraber sizlerin de katkilariyla ne kadar çok is yapabilirsek o kadar faydamiza sayacagiz. O noktada sizlerin bu seneyi ’istisna bir yil’ olarak kabul etmenizi, kaynaklarimiz az, yapacagimiz ihtiyaç duydugumuz hizmet çok.”

“Bir tasla iki, üç kus vurmaya çalisacagiz”

Kaymakam Dundar, “Is biraz merkezilestigi zaman pahalilasiyor. Yerel imkânlarla, biz kendi yagimizla kavrulalim. Biz desek ki mühendis vesaire genis bir proje, bir köye yetmiyor bizim ödenegimiz. Ama biz kendi çabamizi, kendi bilgimizi, kendi imecemizle katkilarimizi isin içine katip, ne kadar çok is üretebiliriz pesine düsecegiz bu sene. Tabiri caizse bir tasla üç kus vurmaya gayret edecegiz. Bu da tabii ki sizlerin mutlaka desteginizle olmasi lazim. Çok önemli. Biz birlik olarak sizlere lojistik ve imkân noktasinda yardimci olacagiz. Isi kolaylastirmak için de sizden katki istiyoruz. Sizlerin de bu noktada özverili sekilde katki sunmanizi istiyoruz, bekliyoruz. Imkânlar ölçüsünde hep birlikte ihtiyaçlarin üstesinden gelmeye çalisalim. Çabamiz, amacimiz her ihtiyaci karsilamaya çalismak” seklinde konustu.

Kaymakam Dundar’in konusmasinin ardindan muhtarlar, görüs ve taleplerini dile getirdi. Birçok köy muhtari, yol ve su ihtiyaçlari noktasinda taleplerini ifade etti.

Toplantiya Kaymakam Refiki Özlem Dogan, Ilçe Jandarma Komutani Ütgm. Ali Su, Ilçe Emniyet Müdürü Erol Ulas, Gerze Orman Isletme Müdürü Ali Keskin, Ilçe Müftüsü Bayram Karar, Ilçe Milli Egitim Müdürü Yilmaz Ceylan, Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Ismail Karaman, Ilçe Nüfus Müdürü Mehmet Durmaz, Il Genel Meclis üyeleri ile köy ve mahalle muhtarlari katildi.

Kaynak: İHA