Emine Erdogan'in Öncülügünde Hazirlanan 'Dünya Ortak Evimiz' Kitabi Okuyucuyla Bulusuyor

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in öncülügünde hazirlanan ve 28 çevre gönüllüsünün ilham veren hikayelerinin yer aldigi "Dünya Ortak Evimiz" kitabinin tanitimi yarin yapilacak.

Emine Erdogan'in Öncülügünde Hazirlanan 'Dünya Ortak Evimiz' Kitabi Okuyucuyla Bulusuyor
Türkiye ve farkli ülkelerden birçok ünlü isim ve çevreci girisimleriyle farkindalik olusturmus yazar, sporcu, sanatçi, sef, ulusal ve uluslararasi sivil toplum kurulusu temsilcileri, Emine Erdogan’in öncülügünde "Dünya Ortak Evimiz" adiyla yayimlanacak kitap için çevreye iliskin yasam tecrübelerini kaleme aldi.

Insanligi yasanabilir bir dünya için harekete geçmeye davet eden isimler, hikayelerinde deniz ve okyanuslarin temizliginden yaban hayatinin korunmasina, sürdürülebilir modadan atiksiz mutfak kültürüne kadar pek çok farkli konuya dikkati çekti.

Kisisel çevrecilik hikayesini, kitabin "Agacin Hikayesi Böyle Bitmesin" bölümünde aktaran Emine Erdogan, doga ile iç içe geçirdigi çocuklugunun bugünkü çevre duyarliligina dönüsme sürecini anlatti.

- Iklim Elçisi gençler de tanitima katilacak

"Dünya Ortak Evimiz" kitabinin tanitimi Cumhurbaskanligi Külliyesi Devlet Konukevi bahçesinde, Iklim Elçisi gençlerin de katilimiyla yarin yapilacak.

Kitap ayni gün Turkuvaz Yayinlarindan satisa çikacak.

Kitabin tüm geliri, Ormanciligi Gelistirme ve Orman Yanginlari

Ile Mücadele Hizmetlerini

Destekleme Vakfi’nin (OGEM-VAK) kitap için özel olusturacagi "Yanan Ormanlari Yeniden Agaçlandirma Fonu"na bagislanacak.

- Kitapta hikayesini anlatan isimler

Emine Erdogan’in çevre çalismalarina ilham veren bireysel hikayesini ilk kez kaleme aldigi kitapta yazilari bulunan isimler sunlar:

"BM HABITAT Baskani Maimunah Mohd Sharif, UNDP Temsilcisi Claudio Tomasi, Çevre ve Sehircilik Bakan Yardimcisi ve Iklim Basmüzakerecisi Mehmet Emin Birpinar, Dogal Hayati Koruma Vakfi (WWF) Türkiye Genel Müdürü Asli Pasinli, TEMA Vakfi Baskani Deniz Ataç, TURMEPA Yönetim Kurulu Baskani Sadan Kaptanoglu, Akdeniz Koruma Dernegi Yönetim Kurulu Baskani Zafer Kizilkaya, Diyanet Isleri Baskan Yardimcisi ve Çevre Ahlaki kitabi yazari Huriye Marti, milli sporcu serbest dalgiç Sahika Ercümen, doga fotografçisi Alper Tüydes, tohum girisimcisi Ayten Çöl, doga koruma bilimcisi Prof. Dr. Çagan Sekercioglu, görsel sanatçi Deniz Sagdiç, gazeteci Güven Islamoglu, çiftçi Halil Halaç, yazar Ibrahim Abdul-Matin, Yuvam Dünya Dernegi Kurucu Baskani Kivilcim Kocabiyik,

Çöpüne Sahip Çik Vakfi Yönetim Kurulu Baskani Murat Vargi, Green Faith Baskani Nana Firman, girisimci Nardane Kusçu, tibbi ve aromatik bitkiler uzmani Nazim Tanrikulu, sanatçi Nil Karaibrahimgil, çevrebilimci Prof. Dr. Nilgün Ciliz, gida atik yönetimi sirketi kurucusu Olcay Silahli, egitim tasarimcisi Sümeyye Ceylan, sef Semsa Denizsel, sürdürülebilir tasarimci Gönül Paksoy."
Kaynak: İHA