Çiftçi, TMO Hububat Alim Fiyatlarinin Açiklanmasini Bekliyor

Adiyaman’in Kahta Ziraat Odasi Baskani Rüstü Turanli, TMO’nun hububat alim fiyatlari ile ilgili açiklamalarda bulundu.

Çiftçi, TMO Hububat Alim Fiyatlarinin Açiklanmasini Bekliyor
Hasat sezonun baslamasiyla çiftçinin gözü ve kulaginin TMO’dan açiklanmasi beklenen hububat alim fiyatlarinin belirlenmesine yöneldigini belirten Ziraat Odasi Baskani Turanli, hasat döneminin baslamasiyla beraber hububat alim fiyatlarin belirsizliginin çiftçileri zor durumda biraktigini söyledi.



Baskan Turanli, “Hasat sezonun baslamasiyla beraber çiftçinin gözü kulagi TMO’dan açiklanmasi beklenen hububat alim fiyatlarinin belirlenmesine yöneldi. Ülkemizde, geçen günlerde hububat hasadi basladi.

Hasadin baslamasiyla, hububat alim fiyatlarin belirsizligi, çiftçilerimizi zor duruma sokmaktadir. Bir yil boyunca bir karis topragini tüm zor sartlara ragmen bos birakmadan eken çiftçilerimiz, müjdeli haberi bir an önce duymak istiyor.

Küresel iklim degisimi sonucunda ülkemizde yasanan don, dolu ve sel gibi dogal afetlerden kaynaklanan üründe verim kayiplari bir yana, hasadin baslamasiyla birlikte açiklanmasi beklenen hububat alim fiyatlarinin gecikmesi, çiftçilerimizi zor duruma sokmaktadir.

2022 yilinda yasanan gübre, mazot, bitki koruma ürünü vb. girdilerin asiri sekilde artmasina ragmen üretimin sürdürebilirligi için çiftçilerimiz, topraga küsmeden üretime devam etti. 2022 yilinin tüm olumsuzluklarina ragmen hasada kadar dayanan çiftçilerimiz, fiyat belirsizliginden dolayi sikintilar yasamaktadir. Hasadini yapan ve hasat sürecinde olan çiftçilerimiz uzun ve sikintili bir sezonun ardindan alim fiyatlarinin açiklanmasi ve fiyatlarin girdi maliyetleri de göz önünde bulundurularak, özellikle çiftçilerimizin alin terinin tüccarlarin iki dudagi arasindan çikacak alim fiyatina mahkum ettirmeden tekelcilerin degil, devletimizin söz sahibi olacagi istikrarli, ileriye dönük üretimde sürekliligi saglayacak, üreticilerimizi memnun edecek TMO hububat alim fiyatlarin açiklanmasini bekliyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA