Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Gençlerimizle Büyük Ve Güçlü Türkiye'yi Insa Ediyoruz'

Kocasinan Belediyesi ve Kocasinan Ilçe Milli Egitim Müdürlügü isbirligiyle yürütülen ‘Kocasinan Sanat Günleri’ Projesi çerçevesinde ortaokullar arasi ‘Türk Halk Müzigi Ses Yarismasi’ düzenlendi. Genç nesillerin Türk Halk Müzigine olan ilgi ve farkindaliklarini artirmak amaciyla gerçeklestirilen yarismada konusan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, “Çocuklarimizla birlikte Güçlü ve Büyük Türkiye’yi insa ediyoruz” dedi.

Baskan Çolakbayrakdar Açiklamasi 'Gençlerimizle Büyük Ve Güçlü Türkiye'yi Insa Ediyoruz'


Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi konferans salonunda düzenlenen etkinlige, Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar’in yani sira Kocasinan Kaymakami Ilhan Abay, Il Milli Egitim Müdürü Ayhan Teltik, Kocasinan Ilçe Milli Egitim Müdürü Bahameddin Karaköse, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Programda ögrencilerin ilgisi ve sevgi gösterileri ile karsilasan Baskan Çolakbayrakdar, gençlere hitaben; “Sizlerle birlikte Güçlü ve Büyük Türkiye’yi insa ediyoruz” dedi.

Kocasinan Belediyesi olarak hayatin her alaninda yer aldiklarini vurgulayan Baskan Çolakbayrakdar; “Kocasinan Belediyesi ve diger kamu, kurum ve kuruluslarla birlikte her gün farkli yerde etkinlikler gerçeklestirecegiz. Belediye olarak rutin isleri en iyi sekilde yerine getirmenin yani sira bundan sonra da gençlere, çocuklara ve vatandaslara daha fazla dokunan projelerle bir arada olacagiz. Iki yildir malum süreç nedeniyle bir arada olamiyorduk ama bu iki yilin açigini kapatmak için gerek sosyal etkinlikle gerekse sanatsal etkinliklerle vatandaslarin yüzünü güldürmek ve mutlu etmek için etkinlik takvimi düzenledik. Bu noktada basta Kocasinan Kaymakamligi olmak üzere Kocasinan Ilçe Milli Egitim Müdürlügü ve emegi geçen herkese tesekkür ediyoruz. Çocuklarimiza yönelik verdigimiz egitim, sanat ve sosyal aktivelerle yarinlarimizi ve ‘Büyük ve Güçlü Türkiye’yi insa ediyoruz. Bu vesileyle dereceye giren gelecegimizin teminati yavrularimizi tebrik ediyor, onlari yetistiren ögretmenlerimize tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kocasinan Kaymakami Ilhan Abay ise; pandemi döneminin ardindan gençlerle bir arada olmaktan mutluluk duydugunu ifade etti.

Yarismada ögrenciler, birbirinden güzel performanslar sergilerken, jüri üyeleri puanlamada zorlandi. Yarismaya katilanlar; sazlarla uyum 15 puan, ses genisligi ve ses kalitesi 30 puan, yöresel agiz ve makam baskilarinin temizligi 15 puan, eserin zorluk derecesi 15 puan, sahne durusu 10 puan, sözleri dogru okuma 15 puan olmak üzere toplam 100 puan üzerinden degerlendirildi. Birbirinden güzel türkülerden olusan repertuari seslendiren ögrenciler, performanslariyla izleyenlerden tam not aldi.

Türk Halk Müzigi Ses Yarismasi’nda puanlama sonucu; Ortaokullar arasinda birinci Erkilet General Emir Ortaokulu ögrencisi Eda Sahin, ikinci Sancaktepe Sehit Fahrettin Livçalkan Ortaokulu ögrencisi Mehmet Furkan Ayaz ve üçüncü ise Osman Düsüngel Ortaokulu Mehmet Efe Koçer oldu. Dereceye giren ögrencilerin ödülleri dagitilmasiyla program sona erdi.
Kaynak: İHA