Tabiat Harikasi Gaga Gölü Için Önemli Adim

Ordu’nun Fatsa ilçesinde dogal turizm mekanlarindan birisi olan Gaga Gölü, yapilacak çalismalarin ardindan ziyaret edenlerin keyifli vakit geçirebilecegi turizm merkezi haline gelecek.

Tabiat Harikasi Gaga Gölü Için Önemli Adim
Yürütülen proje kapsaminda Fatsa’nin önemli önemli turizm destinasyonlarindan birisi olacak Gaga Gölü’nün sosyal donati alanlari ile güzellikleri ortaya çikarilarak, vatandaslarin güzel zaman geçirebilecegi alana dönüstürülecek. Birinci ve üçüncü derece dogal sit alani olarak koruma altinda bulunan Gaga Gölü yenileme çalismalarinin tamamlanmasiyla önemli turizm merkezlerinden birisi olacak.

Göl kiyisi çevresinde dogal sit alani mevzuatina uygun olarak dogaya ve çevreye zarar vermeden ahsap kamelyalar, yürüyüs yolu, dinlenme alanlari, büfe, otopark, su yüzeyinde sazliklarin altinda yasamlarini sürdüren balik yuvalarina zarar vermeden ahsap kaplama yüzen iskele olacak.

Fatsa Belediye Baskan Vekili Muharrem Okyay Sarihan, bölge turizmini canlandiracak Gaga Gölü projesinin yapimi için gerekli izinlerin alinmasinda girisimlerde bulunan Ordu Valisi Tuncay Sonel’e, projenin hizli bir sekilde tamamlanmasi için önemli görüsmeler gerçeklestirerek projeyi bizzat takip eden Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr.Mehmet Hilmi Güler’e tesekkür etti.

Öte yandan tabiat varliklari komisyonundan olusan ekip, Gaga Gölü’nde yapilacak projesi için alanda incelemelerde bulundu.
Kaynak: İHA