Sehit Piyade Tegmen Güler Antalya'da Son Yolculuguna Ugurladi

Pençe-Kilit Operasyonu’nda teröristlerle çikan çatismada sehit olan Piyade Tegmen Abdulkadir Güler (28), Antalya’da dualarla son yolculuguna ugurlandi.

Sehit Piyade Tegmen Güler Antalya'da Son Yolculuguna Ugurladi
Irak’in kuzeyinde yürütülen Pençe Kilit Harekatinda, Meluni Dagi bölgesinde teröristlerle girilen çatismada yaralanip kaldirildigi hastanede sehit olan Piyade Tegmen Abdulkadir Güler için Akdeniz Üniversitesi Kampüsü içerisinde yer alan Üniversite Camii’nde tören düzenlendi.

Törene sehidin babasi Mesut, annesi Berrin ve kiz kardesi Merve Güler’in yani sira Antalya Valisi Ersin Yazici, siyasi partilerin Antalya milletvekilleri, Il Garnizon Komutani Piyade Albay Erdal Köse, Il Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Antalya Cumhuriyet Bassavcisi Halil Inal, siyasi partilerin temsilcileri, askeri, mülki erkan ve çok sayida vatandas katildi.

Törende sehidin anne, baba ve kardesinin güçlükte ayakta durabildigi gözlendi. Baba Mesut Güler, oglunun tabutu önündeki fotografina uzun süre bakti. Ikindi namazina müteakip kilinan cenaze namazi sonrasi Sehit Güler’in Türk bayragina sarili naasi cenaze aracina tasindi. Törene katilan birçok kisi gözyaslarina hakim olamazken, sehidin cenazesi tekbir ve ‘Sehitler ölmez, vatan bölünmez’ sloganiyla tören alanindan konvoy esliginde götürüldü.

Sehit Güler’in cenazesi, Uncali Kent Mezarligindaki Garnizon Sehitligine defnedildi.
Kaynak: İHA