Isveç Ve Finlandiya Heyetleriyle Görüsmeler Sona Erdi

Isveç ve Finlandiya heyetleri ile gerçeklesen NATO’ya üyelik basvurusu istisare görüsmeleri devam ederken toplantidan görüntüler paylasildi. Görüsme önce Finlandiya heyetiyle sonra Isveç heyetiyle yapildi. Ikili görüsmelerin ardindan ise üçlü görüsemeye geçildigi ögrenildi.

Isveç Ve Finlandiya Heyetleriyle Görüsmeler Sona Erdi


Isveç ve Finlandiya’nin NATO’ya üyelik basvurulariyla ilgili Türkiye’nin itirazi devam ederken iki ülkeden heyetler bugün Türkiye’ye geldi. Isveç ve Finlandiya’nin NATO’ya üyelik basvurularina iliskin istisare toplantisi Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde gerçeklesti. Ilk görüsme Finlandiya ile sonra da Isveç heyeti ile ikili görüsme yapildi. Ikili görüsmelerin ardindan ise üçlü görüsmeye geçildigi ögrenildi.

Türk heyetine Cumhurbaskanligi Sözcüsü Büyükelçi Ibrahim Kalin ve Disisleri Bakan Yardimcisi Büyükelçi Sedat Önal baskanlik ederken Isveç heyetinden Isveç Basbakanlik Ofisi Devlet Sekreteri Oscar Stenström, Finlandiya heyetinden ise Finlandiya Disisleri Bakanligi Müstesari Jukka Salovaara görüsmelere baskanlik etti. Cumhurbaskanligi Külliyesi’ndeki görüsmeler yaklasik 5 saat sürdü.
Kaynak: İHA