FARC Lideri Gentil Duarte Venezuela'da Öldürüldü

Kolombiya hükümeti, Kolombiya Devrimci Silahli Güçleri’nin (FARC) lideri Gentil Duarte’nin Venezuela topraklarinda çikan bir çatismada öldürüldügünü açikladi.

FARC Lideri Gentil Duarte Venezuela'da Öldürüldü


Kolombiya’da baris anlasmasi yaparak silah birakan Kolombiya Devrimci Silahli Güçleri’nin (FARC) silah birakmayi reddeden iki büyük grubundan birinin lideri olan Gentil Duarte olarak bilinen Miguel Botache Santillano’nun öldürüldügü bildirildi.

Kolombiya Savunma Bakani Diego Molano yaptigi açiklamada, Duarte’nin Venezuela’nin Zulia eyaletinde uyusturucu kaçakçilari ve terörist gruplar arasinda yasanan çatismada hayatini kaybettigini ifade ederek, Duarte’nin ölüm haberinin Kolombiya istihbarat birimleri tarafindan aktarildigini açikladi.



Kolombiya hükümeti 2016 yilinda Kolombiya Devrimci Silahli Kuvvetleri (FARC) ile baris imzalamis ve örgüt silah birakmayi kabul etmisti. Ancak örgüt içinde bazi muhalif gruplar anlasmaya karsi çikarak silahli eylemlerine ve uyusturucu kaçakçiligi gibi suçlar islemeye devam etmisti.

FARC’in muhalif liderlerinden olan ve Kolombiya hükümeti tarafindan en çok arananlar listesinde yer alan Duarte ise geçen yil Kolombiya güvenlik güçleri tarafindan kedisini yakalamak için yapilan operasyonlar sonrasinda Venezuela’ya kaçmisti. Kolombiya hükümet, bu nedenle Venezuela Devlet Baskani Nicolas Maduro’yu teröristlere kucak açmakla suçlamisti.

Kolombiya’da Duarte hakkinda cinayet, uyusturucu kaçakçiligi ve suç amaçli organize örgüt kurmak gibi suçlardan tutuklama emri bulunuyordu.
Kaynak: İHA