Diyanet Isleri Baskani Erbas, ABD'li Ve Kanadali Müslüman Kanaat Önderleriyle Görüstü

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Amerika Birlesik Devletleri ve Kanada’dan gelen, 25 Islami grubu temsil eden heyetle görüstü.

Diyanet Isleri Baskani Erbas, ABD'li Ve Kanadali Müslüman Kanaat Önderleriyle Görüstü
Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, birtakim ziyaretlerde bulunmak üzere Türkiye’de bulunan Amerika Birlesik Devletleri ve Kanada’dan Müslümanlara ait çati kurulus temsilcileri ile din hizmetleri alaninda çalisma yapan kanaat önderlerinden olusan 25 katilimcili heyeti Baskanliktaki makaminda kabul etti. Heyete yönelik bir konusma gerçeklestiren Baskan Erbas, Müslümanlarin karsilastiklari pek çok haksizlik oldugunu söyledi.

Erbas, Müslümanlarin yasadigi ön yargilarin dozunun artarak Islam düsmanligina evrildigini takip ettiklerini kaydederek, “Gençlerin Islam’la ilgili yaklasimlarini daha nitelikli hale getirmek için onlari sahih dini bilgiyle beslemek, aydinlatmak gerekiyor” dedi.



"Diyanet merkezini dünyadaki herkesin evi ve mahallesindeki cami olarak degerlendiriyoruz”

Dünya genelindeki yoksul, fakir ve zulme ugramis Müslümanlarin haklarinin müdafaasi ve korunmasi noktasinda kanaat önderlerine çok önemli isler düstügünü hatirlatan Erbas, "Amerika’da yapmis oldugumuz Diyanet merkezini sadece orada yasayan Türk vatandaslari için degil, dünyanin neresinden olursa olsun, irki, mezhebi, rengi ne olursa olsun herkesin evi ve mahallesindeki bir cami olarak degerlendiriyoruz” diye konustu.

"Amerika Diyanet Merkezinin sizler vesilesiyle daha canli hale gelmesi, faaliyetlerinizin orada yapilmasi, oranin civil civil çocuklarla gençlerle dolmasi bizim en büyük arzumuzdur” diyen Erbas, ziyaretçilere Diyanet Isleri Baskanliginin faaliyetleri hakkinda bilgi verdi.

Erbas’a kabulünden dolayi tesekkür eden ABD Müslüman Örgütler Konseyi Genel Sekreteri Oussama Jammal ise Amerika Diyanet Merkezinin Müslümanlarin ibadeti noktasinda önemli bir yeri oldugunu not düstü.
Kaynak: İHA