Agri'da 'Bilim Dolu Günler, Bilim Senligi' Coskusu

Agri’da, Milli Egitim Bakan Yardimcisi Nazif Yilmaz’in da katildigi “Bilim Dolu Günler Bilim Senligi” düzenlendi.

Agri'da 'Bilim Dolu Günler, Bilim Senligi' Coskusu
Agri Il Milli Egitim Müdürlügü tarafindan TÜBITAK’a basvurulan ve kabul edilen "Bilim Dolu Günler Bilim Senligi" projesi, Agri Valiligi, Agri Belediyesi ve Ibrahim Çeçen Üniversitesi’nin de destekleriyle Millet Bahçesinde etkinlige dönüstürüldü. Milli Egitim Bakan Yardimcisi Nazif Yilmaz’in da katildigi "Bilim Dolu Günler Bilim Senligi" Atatürk Aniti’ndan etkinligin gerçeklestirildigi alana kadar Türk bayragi esliginde yürünmesiyle basladi.

Program daha sonra saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan katilimcilarin konusmasiyla devam etti.

Agri’da bilimde öncü olmak için çok büyük adimlar atildigini söyleyen Milli Egitim Bakan Yardimcisi Nazif Yilmaz, "Elbetteki bu bölgede güzel insanlar ve ilimin öncüleri yetisecek. Yavrularimiz da bu bölgeden çikarak zirveleri yerlesecektir. Çünkü onlar Agri Dagi’nin gölgesinde yetisen gençlerimiz, onlara zirveler yakisir. Aziz gençler bu Bilim Senligi aslinda sizin neleri yapabileceginizi göstermek için size bir yol haritasi. Burada yaptiklariniz gelecekte yapacaklarinizi gösteriyor. Küçük örneklerini gerçeklestirdiginiz inovasyon çalismalari, ilerde üniversitelerde çesitli bilim akademilerinde ortaya koyacaginiz yeni buluslarla, teknolojik imkanlarla daha büyük basarilara imza atmaniza vesile olacak. Agri ilimiz bilimde öncü olmak için çok büyük adimlar atmakta. Agri ilimizde çok seyin degistigini buradan bütün bir kamuoyuna söyleyebiliriz. Yeter ki çocuklarimizin elinden tutulsun, yeter ki onlara yol gösterilsin" ifadelerine yer verdi.

Agri Belediye Baskani Savci Sayan ise, “Çok mutluyuz. Agri gibi kadim bir sehirde çocuklarimizin bilimle ugrasmasi bizim için gurur verici bir durumdur. Biz hep diyoruz ki bölgenin çocuklari siyah cübbe giyip avukat olacak, siyah elbise giyip cezaevine girmeyecek. Agrili çocuklar zekidir, çaliskandir. Sahip çikildiklari zaman neler yapabileceklerini hepimiz açik bir sekilde görüyoruz" dedi.

Konusmalarin ardindan 4 gün sürecek senligin açilisi için kurdele kesildi. Daha sonra çesitli projelerin ve çalismalarin yer aldigi stantlar protokol üyeleri tarafindan tek tek ziyaret edildi.

Programa Milli Egitim Bakan Yardimcisi Nazif Yilmaz, Agri Belediye Baskani Savci Sayan, Agri Ibrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Vali Yardimcisi Kerem Türker, AK Parti Il Baskani Halil Özyolcu, Il Milli Egitim Müdürü Hasan Kökrek ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA