Vali Yilmaz Açiklamasi 'Uyusturucunun Temelinde Sigara Oldugunu Görüyoruz'

Osmaniye’de bagimlilikla mücadele çerçevesinde düzenlenen “Narkorehber Egitim Modülü” seminerinde konusan Vali Erdinç Yilmaz, “Sigarayla da mücadele etmemiz gerekiyor. Uyusturucunun temelinde sigara oldugunu görüyoruz. Önce sigara içerek basliyor maalesef arkasi geliyor” dedi.

Vali Yilmaz Açiklamasi 'Uyusturucunun Temelinde Sigara Oldugunu Görüyoruz'
Osmaniye Il Emniyet Müdürlügü’ne bagli Narkotik Sube Müdürlügü tarafindan bagimlilikla mücadele çerçevesinde Narkorehber ve Narkolog Projesi dogrultusunda rehber ögretmenlere “Narkorehber Egitim Modülü” semineri düzenlendi.

Seminerin açilis konusmasini yapan Vali Erdinç Yilmaz, uyusturucunun temelinde sigara olduguna degindi.

“Öldürme orani en yüksek olan metamfetamin kullanimi çok artiyor”

Uyusturucuyla mücadelenin önemli oldugunu ifade eden Vali Yilmaz, “Hepinizin, uyusturucu ile mücadelenin öneminin çok farkinda oldugunu biliyorum. Birlik ve beraberlik içinde en iyi sonuçlari alacak çalismayi ortaya koymak amaci içinde hareket etmek zorundayiz. Son zamanlarda uyusturucu çesitleri içerisinde en tehlikelilerinden biri olan hatta öldürme orani en yüksek olan metamfetamin kullanimi maalesef çok artiyor. Uyusturucu ile elbette topyekûn mücadele edecegiz ama bu çok ön plana çikmaya basladi, bu illetle nasil mücadele etmemiz gerekir bunun yöntemlerini gerçekten iyi belirlememiz lazim. Bunu yok edebilecek, sifirlayabilecek ne yapabiliriz, gerçekten çok üzerinde düsünüp, çalismaliyiz. Ben ilin valisi olarak bu konuda üzerime ne düsüyorsa sizlerle beraber yapmaya hazirim. Siz kiymetli ögretmenlerimizin de çok basarili sonuçlar ortaya koyacaginiza, güzel bir koordinasyon içinde bunu ciddi anlamda azaltacaginiza inaniyorum. Lütfen, okulumuz, çevremiz ve ilimizde bu mücadeleyi en iyi sekilde nasil yapariz bunun üzerinde çalisalim. Sizden bu anlamda öneriler bekliyorum” diye konustu.



“Uyusturucunun temelinde sigara oldugunu görüyoruz”

Uyusturucu yüzünden ailelerin çile çektigini yuvalarin yikildigini belirten Vali Erdinç Yilmaz, “Sigara ile de mücadele etmemiz gerekiyor. Uyusturucunun temelinde sigara oldugunu görüyoruz. Önce sigara içerek basliyor maalesef arkasi geliyor. Uyusturucuya hiç alismadan, bu batakliga hiç sürüklenmeden bastan önlemek çok daha önemli. Siz degerli ögretmenlerimiz her biriniz okullarinizda bu isin öncüsü olmalisiniz, çocuklarimizi bu illetten koruyacak çalismalari yapmalisiniz, aileleri bilinçlendirmeli ve ailelerle irtibatta olmalisiniz. Hangi çocugumuz buna sürükleniyor bunu önceden tespit edersek, onu bu isten döndürmek çok daha kolay. “En Iyi Narkotik Polisi Anne” projesinin temelinde anne ile isbirligi var. Çocugunun bir yanlisa sürüklenecegini ilk fark edecek olan annedir. Ama anne fark edemiyorsa bunu siz degerli ögretmenlerimiz fark etmelisiniz. Bunun baska bir yolu yok. Iyi gözlemleyecegiz, ise kendimizi verecegiz, bu mücadele bizim mücadelemiz diyecegiz. Bu illet yüzünden aileler ne çileler çekiyor, ne yuvalar yikiliyor. Bizim burada hepimizin sorumlulugu yok mu? Iyi düsünmeliyiz arkadaslar, sizden çok güzel çalismalar bekliyorum” dedi.

Konusmalarin ardindan Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü Türkiye Uyusturucu ve Uyusturucu Bagimliligi Izleme Merkezi Büro Amirliginde görevli Narkorehber Polis Memuru Feyzi Ayintapli tarafindan, ‘Narkorehber Egitim Modülü’nün sunumu yapildi. Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürü Cenk Ocaktürk tarafindan Osmaniye’nin uyusturucuyla mücadele deki durum degerlendirmesi ve madde bagimliligi konusunda bilgilendirme yapmasiysa seminer son buldu.

Ahmet Cevdet Pasa Toplanti Salonunda düzenlenen seminere, Vali Erdinç Yilmaz’in yani sira Il Saglik Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Narkotik Suçlarla Mücadele Sube Müdürü Cenk Ocaktürk, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Mulla Kati ile rehber ögretmenler katildi.

Kaynak: İHA